Нещата в Русия съвсем не са розови и на прага

...
Нещата в Русия съвсем не са розови и на прага
Коментари Харесай

Как властта в Русия съветва пенсионерите да спестяват

Нещата в Русия напълно не са розови и на прага на идната зима елементарните хора се пробват да споделят терзанията си с ръководещите. Последните обаче не се трогват от ниските пенсии на възрастните и раздават препоръки.
" Ако пенсията не ви стига за храна – яжте по-малко. " Това посъветва възрастните хора депутатът от Свредловската регионална дума Иля Гафнер, когато цените на продуктите в Русия набъбнаха с 25%.
" Грубо казано, в случай че не стигат парични средства, би трябвало да си спомним, че ние сме руснаци, съветски хора... минали сме през апетит и мраз. Може да стартираме да се храним по-малко... ", бяха точните думи на Гафнер.
Месец по-късно кметът на Вологда Евгени Шулепов посъветва хората да ядат коприва , с цел да преживеят тежките времена.
Депутата Пьотр Толстой предложи на руснаците да се откажат от задграничните медикаменти и да се лекуват с дъбова кора и глог.
" Заради Путин може да ползвате по-малко електрическа енергия ", прикани чиновникът-милионер Игор Шувалов.
" Вместо да живеят в общежития студентите да купуват жилища от най-малко 50 кв. м " , сподели политикът и ръководител на Съвет на федерацията на Русия от 21 септември 2011 година Валентина Матвиенко.
Самият Дмитрий Медведев сподели на пенсионерите „ да се държат” , откакто възрастни хора му се оплакаха, че не могат да живеят с пенсия от 8 хиляди рубли (около 106 долара). А учителите, недоволни от ниските си заплати, Медведев прати да се пробват в бизнеса.
Да не се срамят от бедността и да живеят с 3500 рубли (около 46 долара) на месец, предложи депутатът Николай Валуев.
Първенството държи някогашният към този момент министър на труда на Саратов Наталия Соколова, която разгласи, че 3500 рубли на месец са изцяло задоволителни за „ минималните физиологични потребности.”
" Макароните са евтини на всички места. ", посочи тя. Соколова сподели още, че самата тя не яде месо, а пилешкото е на ниска цена. Съветът ѝ включваше и да се употребяват сезонните плодове и да се употребяват пониженията в магазините. Бившият към този момент министър напомни и изгодата от 40-дневните пости. След рекомендациите си Соколова беше свалена от поста си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР