Нещата стават сериозни. Да бъдеш благословен с толкова много активи

...
Нещата стават сериозни. Да бъдеш благословен с толкова много активи
Коментари Харесай

Гърция и новата геополитическа шахматна дъска - нещата стават сериозни

Нещата стават съществени . Да бъдеш блажен с толкоз доста активи на геополитическата шахматна дъска към този момент не е толкоз елементарно. Гърция играе добре до момента в актуалната си история. Винаги е правила фундаментален геополитически избор , само че без да прекъсва връзките си с други велики сили , написа " Катимерини ".

Това е внимателен баланс, комплицирана и нежна хореография , която нормално дава плодове. Дори в разгара на Студената война Атина прави увертюри и поддържа връзки със страни от съперническия блок.

В наши дни водещите играчи приказват друг, по-груб език . Дилемите, пред които е изправена страната, могат да бъдат сложни, даже разочароващи. Дори общественият дискурс става все по-горчив и противоречив.

Промяната е по-очевидна в обществените медии като Twitter, само че засегна и дипломатическите контакти при затворени порти.
 НАТО изпрати 10 пъти изтребители против съветски самолети за ден
НАТО изпрати 10 пъти изтребители против съветски самолети за ден

Необичаен пик на полети над Северния Атлантик, Северно море, Черно море и Балтийско море

Китай и Русия към този момент не гледат на Съединени американски щати със благоговение , нито тези страни имат вяра, че би трябвало да се придържат към избран набор от правила, предписани от " интернационалния ред ". Други страни, като Турция и Иран, следват образеца им .

Гърция би могла да се озове в усложнение , в случай че алтернативата се трансформира в " с нас или срещу нас ", решенията няма да бъдат лесни или явни. Ще би трябвало да се вземат поради геополитическите и икономическите ползи на страната.

Освен това през последните 47 години основен параметър е кой може повече да способства за отбраната на страната ни против всевъзможен тип опасност.

Светът се трансформира бързо . Нещата, които до неотдавна бяха немислими, като наличието на китайски военноморски елементи в нашия по-широк район, биха могли да станат рутина през идващите години.

Инструментите, които имаме и които би трябвало да проучват света бързо остаряват и никоя карта не може да обезпечи безвредна навигация в това.

Външнополитическите канони са естествено устойчиви на бързи промени. В същото време те са безсмислени, в случай че не могат да се приспособяват към тектоничните промени , които се случват на всеки 50-60 години .

Промяна е тъкмо това, което изпитваме през днешния ден .
 Френската войска се готви за интензивна война
Френската войска се готви за интензивна война

Вярва, че има към 10 година за подготовка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР