Нещата ще зависят от това дали Бойко Борисов, ГЕРБ ще

...
Нещата ще зависят от това дали Бойко Борисов, ГЕРБ ще
Коментари Харесай

Тодоров: Правителството най-вероятно ще изкара мандата

Нещата ще зависят от това дали Бойко Борисов, ГЕРБ ще решат да провокират предварителни избори. Засега съотношението сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ продължава да е в интерес на ГЕРБ и не се обрисува внезапна смяна.

Това съобщи в изявление за "OFFNews.bg " политологът Антоний Тодоров.

"Колко дълго ще оцелее това държавно управление зависи от доста условия. Едното е какъв брой дълго ще остане заварката сред ГЕРБ и Обединените патриоти. Нещата се улесняват ненапълно от това, че ГЕРБ е партия без идеология и ще се нагажда към обстановката. Колкото до Патриотите – те също са разнородни, сред тях има несъгласия. Те се събраха в един миг, само че помним историята на техните спорове - сред Валери Симеонов и Волен Сидеров да вземем за пример. Или в този момент показаното обществено разминаване в позициите на Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ. Всичко това не наподобява доста устойчиво. От друга страна, нито един от депутатите от тези партии няма интерес от предварителни избори сега. Това ще ги кара да потушават несъгласията ", разясни Тодоров.

Според него, кардинално опция има, само че обществото не я привижда, т.е. не вижда в Българска социалистическа партия, да вземем за пример, новата ръководеща партия.

"Да не приказваме, че Българска социалистическа партия независимо не може да получи болшинство. А тя към момента не е наясно с кого би могла да направи държавно управление. Остават Движение за права и свободи. Те направиха поръчка, че могат да поддържат ГЕРБ в коалиция без Патриотите, единствено че ГЕРБ надали биха желали това. Връщане на коалиция БСП-ДПС наподобява още по-малко евентуална ", предвижда Тодоров.

Запитан за БСП-Патриоти, той декларира: "О, правилно, че около Истанбулската спогодба се оказаха на една позиция, само че нямам доверие. Ако Българска социалистическа партия тръгне на коалиция с Патриотите, ще бъде тотално изолирана от останалите партии от ПЕС. Те надали биха преглътнали такова нещо ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР