Нещата ще вървят по-скоро в посока на това, което наричаме

...
Нещата ще вървят по-скоро в посока на това, което наричаме
Коментари Харесай

Напрежението около Украйна ще премине в хибридни войни

" Нещата ще вървят по-скоро в посока на това, което назоваваме хибридни войни. Т.е. на места дребни спорове и повече потребление на агитация, контрапропаганда, дезинформация - с опцията на всички модерни медии. Мисля, че няма да се стигне до военни спорове ".

Тази прогноза направи пред БНР депутатът от " ИТН "  проф. Николай Радулов, заместник-председател на Комисията по вътрешен ред и сигурност в Народното събрание.

Според Радулов липсата на опровергаване от източници на Съединени американски щати значи, че в действителност има отдръпване на съветски елементи от региона на границата с Украйна.

Проф. Радулов определи провеждащия се през днешния ден при президента КСНС като своевременен.

" Нашето директно присъединяване в тези маневри, на които сме очевидци, и в едно военно сблъскване няма да е значимо заради ред аргументи. Точно тези аргументи се разискват при президента Румен Радев - става дума за боеготовността на армията, обезпечаването с фрагменти и със модерно въоръжаване.... Общият проблем на цялата система за сигурност е така наречен недокомплект ", изясни той.

Според него прегледът на качествата на армията и на заканите е обвързван и с други действия, които  въоръжените сили ще би трябвало да правят.

" Мигрантската опасност, която се обрисува през лятото да бъде значима. Армията към този момент играе сериозна роля при отбрана на границата ", уточни проф. Радулов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР