Нещата се развиват по реда на закона – каквото покажат

...
Нещата се развиват по реда на закона – каквото покажат
Коментари Харесай

Рашков: Скоро ще ви кажа Божков разпитван ли е от Европейската прокуратура

" Нещата се развиват по реда на закона – каквото покажат обстоятелствата, с които се разполага, такова ще бъде и съответното решение. Действията са осъществени законосъобразно. Откакто съм в Министерство на вътрешните работи забелязах десетки случаи, в които материалите потъват в прокуратурата, изключително когато те засягат известно лице от ГЕРБ " съобщи пред Нова телевизия вътрешният министър Бойко Рашков след ареста на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, ПР-а му Севдалина Арнаудова и някогашния финансов министър Владислав Горанов в четвъртък вечерта.

" Прокуратурата бди доста деликатно над ползите на някогашните ръководещи. Тя се старае да забави развиването на делата, а въпреки това ние нямаме никаква информация какво тя прави. Когато нашата прокуратура прочете имената на Борисов, Горанов и ПР-ката на Борисов това заостря вниманието ѝ и тя по този начин слага нещата, че Министерство на вътрешните работи е направила незаконосъобразна активност, само че това не може да бъде правилно. В петък станахме очевидци по какъв начин прокуратурата обществено, пред цялото общество, чете материали ", разяснява Рашков.

Според него няма спънка Васил Божков, който се укрива в Дубай, да бъде разпитан посредством видеоконферентна връзка.

На въпроса дали предприемачът е бил разпитван от Европейската прокуратура, Рашков сподели, че ще може да отговори на този въпрос скоро.

" Очаквам, че в околните дни ние ще получим публична информация от Европейската прокуратура по отношение на нуждата да бъдат снети процесуално годни показания от намиращия се в Дубай Божков ", съобщи Рашков и добави, че се надява предприемачът да бъде разпитан по формираното в четвъртък произвеждане.

" До момента нашата прокуратура не е проверила дали той се е срещал с Горанов в Министерство на финансите, а там има забавни неща ", сподели още Рашков.

Според него свързването на визитата на госпожа Лаура Кьовеши със случилото се вечерта, е просто една небивалица, която цели да се провокира изкуствено скандал сред политическото ръководство на страната в този момент с основния прокурор на Европейската прокуратура. Той уточни, че националната прокуратура е сложена под политическо управление, откакто основният прокурор Иван Гешев се обръща към някогашния политически началник Борисов с обръщението „ шефе”. Така се срутва цялата кардинална позиция на нашия законодател за независимостта на българската прокуратура, сподели още Рашков.

Вътрешният министър съобщи и, че би трябвало да има нови разпити на Бойко Борисов.

" Очаквам основният прокурор да изиска снемане на имунитети ", уточни министърът.

" Не чакам последици за Кирил Петков, тъй като той не е направил някакво престъпления. Той е изискал да свидетелства и го е направил. Петков е първият министър председател, поискал да даде показания по едно наказателно произвеждане ", съобщи още Рашков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР