Нещата се развиват по реда на закона. Каквото покажат фактите,

...
Нещата се развиват по реда на закона. Каквото покажат фактите,
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Материали във връзка с бивши управляващи „потъват“ в прокуратурата

Нещата се развиват по реда на закона. Каквото покажат обстоятелствата, с които се разполага, такова ще бъде и решението, което ще се вземе. Може да бъде в една или в друга посока. Трябва да напомня - по в този момент настоящия Наказателно-процесуален кодекс проверяващите органи не могат да образуват произвеждане в спокойна конюнктура. Те могат да слагат началото на едно същинско следствие единствено в неотложни случаи. Ако казусът е нормален, съответната работа на Министерство на вътрешните работи праща материалите в прокуратурата. От момента, в който аз съм министър, забелязах че в десетки, да не кажа стотици случаи материалите от Министерство на вътрешните работи някак си „ потъват “ в прокуратурата.

Това съобщи в предаването „ На фокус с Лора Крумова” министърът на вътрешните работи Бойко Рашков във връзка задържането на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, неговата пиарка Севдалина Арнаудова и някогашния финансов министър Владислав Горанов

Той изясни, че когато се изпращат материали по отношение на някогашни ръководещи, прокуратурата се стреми да бави нещата.

„ Който се плаши от борби, да си откри по-спокойно занятие. Ние се убедихме, че прокуратурата следи деликатно ползите на някогашните ръководещи. Или бави процесите и развиването на делата, а въпреки това нямаме противоположна информация тя какво прави”, добави той.

Очаквайте детайлности!
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР