Нещата са така задействани с промените в Закона за съдебната

...
Нещата са така задействани с промените в Закона за съдебната
Коментари Харесай

Николай Радулов очаква Гешев да бъде отстранен до месец

Нещата са по този начин задействани с измененията в Закона за правосъдната власт, че в рамките евентуално на месец Гешев ще си отиде. Това съобщи пред БНР специалистът по национална сигурност и някогашен секретар на Министерство на вътрешните работи Николай Радулов.

Според него каузи, които са се движили с години, не могат да получат подобен бърз заряд, че в границите на 2 седмици да дадат подобен забележим резултат. Те няма по какъв начин да стигнат до обвиняване, до своя процесуален край. Те биха могли да стигнат до обстановка, която прокуратурата още веднъж да реши да ги хвърли в общественото пространство, разясни той.

По думите му изключително по време на ръководството на основния прокурор Гешев, прокуратурата има сериозното предпочитание да се трансформира в политически състезател. Вероятно това ще е единственият вероятен за нея метод да реагира в сегашната обстановка, добави той.

Радулов уточни, че така наречен са поставени по подобен метод на трупчета, че изваждането им от тази обстановка изисква време, което основният прокурор обаче явно няма. Гешев се задейства във връзка с Борисов след цяла поредност от неща, някои от които бяха продуцирани персонално от него, други, които му се случиха, и в последна сметка, когато разбра, че нещата отиват натам неговите настойници да го изоставят, защото към този момент освен им е непотребен, а даже нездравословен - реши да се задейства. Този опит, който прави в този момент с извикването на Борисов, с настояването на има алегорично значение, без евентуално да има практическо такова, разясни специалистът по сигурност.
 Наталия Киселова: Лакмусът за премахване на Гешев минава през Сарафов
Наталия Киселова: Лакмусът за премахване на Гешев минава през Сарафов

Войната е във върховете на правосъдната власт и към още две лица от политическата сцена

Той бе безапелационен, че взаимозависимост сред политици и прокуратурата има. Според него от самото начало Гешев се е чудил дали в случай че си подаде оставката, ще го оставят на мира и няма да го погнат.

Радулов разяснява и тематиката за. По думите му наличието на не може да бъде ориентирано към Гешев, тъй като той е жертва на атентат.

Очевидно основният прокурор е бил душевен в несъответстващо положение. Както разбираме е бил в отпуск. Т.е. този, който взима решения и който би трябвало съответно да работи, е неговият заместител. Към него би трябвало да бъдат отправяни тези обвинявания. Дали Гешев, в битието си на потърпевш и на човек в отпуск, може да издава разпоредби да бъде позволен непознат специалист, без да се мине през необхоидмите процедури, които са наложителни. Трябва да бъде прегледано държанието в този случай на заместител основния прокурор, сподели още Радулов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР