Нещата с Коронавируса всъщност никак не са зле: 100% от

...
Нещата с Коронавируса всъщност никак не са зле: 100% от
Коментари Харесай

Експерт за Фрог: Ваксинацията върви добре - 100% от здравния министър и 1% за народа

Нещата с Коронавируса в действителност по никакъв начин не са зле: 100% от Министъра на опазването на здравето и 1% от популацията, за съвсем един месец от началото на интервенцията по имунизирането са имунизирани, съобщи специалист особено за Фрог нюз.
Иначе през днешния ден получихме следващата пратка ваксини.

Днешната доставка на имунизацията на „ Пфайзер “ и „ Бионтех “ е съкратена на половина, само че допускам, че февруари – март ще се компенсира това, съобщи пред медиите основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

Здравните управляващи чакат към 4 000 дози от имунизацията на " Модерна " идната седмица, а в средата на февруари нова доставка и от " Пфайзер ".

" Още от тази седмица в Пловдив и Бургас може да се стартира с втората фаза на имунизирането. Това нещо ще стане на малко по-късен стадий в София. Там, където има Медицински университети и скупчване на лечебни заведения, броят на медиците е доста по-голям ", посочи той.

Доц. Кунчев показа, че България не споделя концепцията на Англия да прави единствено първа имунизация. " Трябва да сме сигурни, че сме обезпечили втората доза на хората ", сподели той.

При тези темпове и при съществуването на нови ваксини се чака след март - април мисля, че може да започва ваксинирането против COVID-19 на всички искащи.

Доц. Ангел Кунчев разяснява пред медиите и идните парламентарни избори, които съгласно указа на президента Румен Радев, ще се състоят на 4 април 2021 година. По думите му, най – значимо е да се съблюдават ограниченията, които и все още са годни – носене на маски, съблюдаване на отдалеченост и стерилизация.

Той още веднъж съобщи, че имунизацията е доброволна и няма по какъв начин да се задължат хората от секционните изборни комисии да се имунизират.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР