Нещата около нас влияят на мислите, на настроението и енергията

...
Нещата около нас влияят на мислите, на настроението и енергията
Коментари Харесай

5 неща вкъщи, които пият енергия

Нещата към нас въздействат на мислите, на настроението и силата ни. Обграждаме се с благи красиви предмети, които с времето си остават сантиментални мемоари, само че от време на време ни работят потискащо, угнетително и ни пречат да продължим напред.

Или друго: затрупваме закачалките и стенните дрешници с облекла и шапки, които висят там с години, пъхаме непотребни сега предмети по кашони и торби, пъхаме под леглото неща, и след това ги забравяме, а те потъват в прахуляк и не ни носят нито изгода, нито ред и непорочност.

Има вярване и че бъркотията у дома е „ на беднотия “. Ето 5-те неща, с които можем най-лесно да се разделим, с цел да внесем ред у дома, сила и, може би, богатство…

Дребни отпадъци

Продупчени билети, които пазим кой знае за какво в портмонето, касови бележки, бонбони, мотаещи се в чантата и в купичката пред прозореца, всевъзможни дребни отпадъци, насъбрани по джобовете и чантите ни лишават от силата – разчистете дома и движимостите си от тях.

Изгубени чифтове

Чорапът, на който не можете да откриете втория чифт, самотният чехъл и други сходни, да вземем за пример даже да са по-ценни, не е добре да задръстват пространството – изхвърлете ги.

Развалени уреди

Ако часовникът е спрял вечно, няма смисъл да се пробвате да му вдъхвате живот. Той ви е безценен спомен от някого? Ок, сложете му нова батерия, само че е принцип – развалените домашен уреди, разнебитените играчки няма смисъл да се пазят за деня, в който някой ще се сети да ги сглобява и поправя. Освободете място за нови положителни неща и хрумвания.

Счупени съдове

Толкова ми беше обичана тази чаша… Е, счупеното носи благополучие, само че защо ви е да пазите частите? Може да не ги залепите с години, а даже да го извършите, това към този момент няма да е същата чаша. Не ползвайте захабени, поръбени съдове, не пазете и счупени неща.

Износени дрехи и обувки

Огледайте дрешника си с сериозен взор и се отървете от тези неща, които не наподобяват към този момент по този начин добре, както, когато си ги купихте. На някои не може да помогне нито химическото почистване, нито старателното гладене и поръбване. Цветовете са избледнели, наподобяват раздърпани, ципът е негоден, липсва им копче – било, каквото било. Сбогувайте се с тях вечно.

Новите родители
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР