Нещата не зависят нито от мен, нито от теб. Такъв

...
Нещата не зависят нито от мен, нито от теб. Такъв
Коментари Харесай

Пример за живота на малкия бизнес в България - брутален рекет от служител на НАП

Нещата не зависят нито от мен, нито от теб. Такъв е отговорът на Стефан Лозанов, чиновник от Национална агенция за приходите, който е основен обществен реализатор за данъчните. И отговорът идва като имитация в диалог с предприемача Хюсеин Колаксъзов, който се оплаква на Лозанов, че е подложен на същински рекет от Национална агенция за приходите – с непрекъснати инспекции и претенции за пари. Разговорът е записан от " Господари на ефира ", които разкриват цялата скица.
Колаксъзов има дребна компания, която се занимава с разнос на плодове и зеленчуци. След проверка от Национална агенция за приходите сметките на компанията са запорирани от Лозанов - тъй като работил с друга неизрядна компания. След това, в продължение на месеци, той желае пари от предприемача, с цел да вдигне запора, като даже му дава банкова сметка, където да превежда средствата. Първото искане е за 1000 лв., по-късно обаче Лозанов почва да изяснява, че трябват още пари, тъй като повдигането на запора зависи от по-високопоставени чиновници в Национална агенция за приходите.
За да " помогне " на Колаксъзов да се пребори да бъде вдигнат запорът, Лозанов му " предлага " юрист Велислава Кирилова, която е някогашен чиновник в Национална агенция за приходите. Цената на " помощта " на Кирилова е 700 лв. хонорар и още 3000 лв. съответно " да му реши проблемите ". След това идва ново искане за пари - 5000 лв., " с цел да не стане по-лошо ".
Ти си реши дали си коства напъните да работиш, безапелационен е Лозанов, откакто Колаксъзов му се оплаква, че не може непрекъснато да дава пари и няма толкоз средства.
Категорично не одобряваме и не утвърждаваме сходни безобразия. Съдействаме на способените органи. В момента цялата софийска дирекция на Национална агенция за приходите се ревизира, с цел да се види има ли някакви систематични проблеми там, увери Росен Бъчваров, който е представител на Национална агенция за приходите и шеф на дирекция в организацията. Бъчваров сподели и, че Лозанов към този момент е освободен от работата си в Национална агенция за приходите.
Припомняме, че самият Росен Бъчваров влезе в полезрението, откакто Сметната палата разкри в края на предходната година, че той не е заявил 10 000 лв. като взимане от физическо лице.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР