Нещата, които правим, след като сме се нахранили добре, могат

...
Нещата, които правим, след като сме се нахранили добре, могат
Коментари Харесай

НЕ правете тези 4 неща след ядене

Нещата, които вършим, откакто сме се нахранили добре, могат да имат голямо въздействие върху здравето ни. Най-опасните от тях изброиха лекари пред портала " Times Now ".
1. Вземане на парещ душ или вана Тези хигиенични процедури могат да основат опасности за здравето незабавно след хранене, защото могат да попречат на нормалното . Според експертите, с цел да се отпуснете във ваната без опасности би трябвало да изчакате минимум 40 минути след хранене.
" За да се усвои вярно храната, би трябвало стомахът да бъде щедро кръвоснабден. Но когато вземете душ, баня или плувате в басейн, притокът на кръв в тялото е изложен да циркулира в разнообразни елементи на тялото, по този начин стомахът става мързелив ", изясняват лекарите.
2. Пушене Веднага след хранене, цигарата лишава от кислорода, нужен за храносмилането, като кара тялото да всмуква повече канцерогени. Учените предизвестяват: даже една цигара след хранене е доста рискова, защото доста усилва риска от някои типове рак, да вземем за пример на червата и белите дробове.
" Пушенето незабавно след хранене е един от най-лошите привички, които могат да навредят на организма ", споделят специалистите.
3. Пиене на чай Употребата му незабавно след щедро хранене може да попречи на тялото да всмуква един от най-важните минерали в храната – желязото. Лекарите поучават да извършите пауза най-малко 30 минути преди да пиете чай.

Изядени незабавно след главното ядене, те може да не се усвоят вярно и да се трансфорат в тежко задължение за храносмилателния тракт. Диетолозите предлагат плодовете да се употребяват на празен корем, един час преди или два часа след хранене.
Източник: БГНЕС
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР