Нещата, които ни събират като хора, като общество, като бъдеще

...
Нещата, които ни събират като хора, като общество, като бъдеще
Коментари Харесай

Васил Терзиев: Философията ни е да въведем по-модерен начин на управление на столицата

Нещата, които ни събират като хора, като общество, като бъдеще са доста повече от това, което ни разделя. Това съобщи новоизбраният кмет на София Васил Терзиев по време на форума Digital Trends, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Терзиев още веднъж даде поръчката да работи за София, виждайки го като град на фантазиите.

Нашият град да бъде гостолюбив към всички, които желаят да вземат участие в неговото ръководство и подобряването, акцентира Терзиев.

Философията ни е от централизиран муден модел, където всичко отива до върха и постепенно се връща на долу, до доста по-модерен метод на организация, където нещата са сведени до дребен екип, вземащ решения и имащ средствата, цифровите средства единствено оказват помощ. Това е дълъг развой и няма да може да го реализираме за месец или година, само че гледаме по този метод на бъдещото ръководство – хората, които са най-заинтересовани от проблемите, да могат да са най-близо до решенията, сподели още новият кмет.

В откриващото си послание към публиката Терзиев изброи три съществени посоки, към които ще се придържа с екипа си, щом влязат на „ Московска “ 33:

София като дестинация за бизнес. София и дигитализацията на общината. Връзката с жителите и по какъв начин да използваме технологиите за решение на проблемите.

Един град – това са хората му. Цялата инфраструктура е съпътстваща, добави още Васил Терзиев, който се ангажира със основаването на общности, които да се борят дружно с провокациите на бъдещето.

Ние не живеем в изолираност. Всички се конкурираме. Като град непрекъснато би трябвало да мислим за това какво е нашето конкурентно преимущество, по какъв начин да задържим хората, какво да подобрим, сподели той и даде образец:

Колкото по-рано започнеш работа с едно дете и го „ въоръжиш “ с умения, толкоз по-вероятно е то да бъде стимулирано.

Важно ще е да улесним всички, които гледат към София. Общината може да улесни целият административен развой. В момента губим бизнес посока Белград, Букурещ, Атина. Общината би трябвало да е дейна в налагането на марката София, безапелационен е новият кмет.

Той означи, че основата я има, нужни са вложения. София ще я наложим като новаторски бизнес – като положително място за начало и за реализация.

Централна тематика е да стартират да се вземат решения въз основата на данни, а не на чувства, акцентира Терзиев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР