Нещастният живот на Кааван - най-самотния слон на света, години

...
Нещастният живот на Кааван - най-самотния слон на света, години
Коментари Харесай

Шер се среща с най-самотния слон на света“

Нещастният живот на Кааван - " най-самотния слон " на света, години наред провокира интернационално негодуване. За смяна в изискванията му на живот се бориха групи за отбрана на правата на животните и деятели.
 Ботсвана, слоновете и мистериозната гибел на стотици от животните в страната
Мистериозната гибел на стотици слонове в Африка

Тъжни вести

Съдбата на слона от зоопарка в пакистанската столица Исламабад драговолно взе и самата Шер, която води дейна акция за спасяването му.

Певицата даже посети Пакистан, с цел да се срещне с " най-самотния слон на света " преди той да отпътува за Камбоджа, където ще живее в по-добри условия.

Шер към този момент се е срещнала с премиера Имран Хан преди плануваното ѝ посещаване на Кааван, оповестява Associated Press. Той е благодарил на певицата, актриса и активистка за положените от нея старания за спасяването на слона. Шер способства и финансово за разноските по преместването му.

Кааван е живял в зоологическата градина в продължение на 35 години, множеството от които във вериги. През 2012 година е изгубил партньорката си, която умряла откакто зараза се е трансформирала в гангрена. Според доктор Амир Халил, ветеринарен доктор, Кааван е бил с разрушено сърце, депресиран и измъчен от затлъстяване.

Условията в зоопарка са били толкоз неприятни, че през май арбитър разпореди всички животни да бъдат преместени. След правосъдното разпореждане организацията за отбрана на животните Four Paws International със седалище във Виена, Австрия, беше натоварена със задачата да подкрепи преместването на Кааван.

Кааван ще бъде изместен в резерват в Камбоджа, определен поради предлаганите подобаващи условия и съществуването на екип от експерти. Там слонът ще бъде в компанията на над 80 други слона.
 Шер, Джорджия Холт и по какъв начин наподобяват една до друга майка и щерка
94-годишната майка на Шер, която наподобява като нейна сестра

Всичко е въпрос на ген
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР