Нещастията пред България не свършват – Корнелия Нинова е най-вероятният

...
Нещастията пред България не свършват – Корнелия Нинова е най-вероятният
Коментари Харесай

Да пази Господ: Корнелия Нинова става премиер

Нещастията пред България не свършват – Корнелия Нинова е най-вероятният идващ министър председател на България в следващата тройна коалиция с Бойко и Доган. Несменяемата лидерка на Българска социалистическа партия считала да сформира експертно държавно управление, което обаче ще си бъде с правилни на ГЕРБ и Движение за права и свободи министри.

Така формираната коалиция щяла да изтрае най-малко 5 месеца, заяви пред „ Галерия “ чудесно осведомен източник.

Още преди седмица от президентската администрация изтече информацията, че Радев ще даде третия мандат на Нинова, защото първите два ще бъдат на ГЕРБ и „ Промяната “, които няма по какъв начин да съберат нужната поддръжка.

А при изискване, че ще бъде министър председател, Нинова била подготвена да ревизира остарялата си закана да не влиза в коалиция с Борисов.

Нещата били към този момент опечени и Кирил Петков добре знаел това, както и Радев. Между президента и Петков към момента има напрежение както и сред президента и Нинова.

Тези несъгласия щели да бъдат изгладени, в случай че Нинова успее да сформира държавно управление, отпред на което да е самата тя, твърди източникът.

Затоплянето на връзките с ГЕРБ и с Движение за права и свободи пролича при гласуването за хартиената бюлетина. В столетницата няма единно мнение по въпроса, въпреки че публично се поддържа линията на председателката на партията.

Реклама

След последния избор на 2 октомври Нинова се разгласи внезапно срещу машинното гласоподаване и надали не го упрекна за ниските резултати на Българска социалистическа партия в цялата серия от парламентарни избори. Срещу връщането на хартиения вид обаче беше Крум Зарков и групата към него.

В предходния парламент за хартиената бюлетина бяха точно тези три партии – Българска социалистическа партия, ГЕРБ и Движение за права и свободи. За това наблюдаващите считат, че с техните 128 гласа това ще се одобри.

Тези гласове са и изцяло задоволителни за гласуването на относително постоянен кабинет. Той, наред с новия бюджет, би трябвало да одобри законите, които са ни нужни, с цел да получим парите по Плана за възобновяване.

Новата тройна коалиция може да стане и четворна, в случай че към нея се причисли „ Български напредък “ със своите 12 депутати.

„ Демократична България “ и „ Продължаваме промяната “ са твърдо срещу връщането на хартиената бюлетина, тъй като съгласно тях по този начин изборите са по-лесни за манипулиране.

Според Изборния кодекс в секциите с над 300 гласоподаватели в страната и в чужбина се гласоподава единствено с машина, а в по-малките – единствено с хартия. По този метод се организира гласуването на последните три вота.

Цифрите сочат, че гласуването най-вече с машини понижава броя на недействителните бюлетини, а наред с това улеснява самите секционни комисии, чиято работа в изборната нощ е много тежка.

Ако се одобряват препоръчаните от Българска социалистическа партия промени, във всички секции бюлетините ще се броят на ръка.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР