Нешко Милованович не крие интереса си към Левски. Както ще

...
Нешко Милованович не крие интереса си към Левски. Както ще
Коментари Харесай

Нешко Милованович пред ТОПСПОРТ: В Левски са по-спокойни от Лудогорец, това е голямото им предимство

Нешко Милованович не крие интереса си към Левски. Както ще разберето от идващите редове, сърбинът, който е вдигал шампионска купа със " сините " на " Герена ", е осведомен със протичащото се в клуба. Чака с неспокойствие и конфликта с Лудогорец. Ето какво съобщи Милованович пред ТОПСПОРТ .

Нешко, следиш Левски непрекъснато, вълнуваш ли се от идния мач с Лудогорец?

- Нормално е да се вълнувам. Симпатизирам на Левски. Гледам, чувам, чета какво се случва в клуба. Надявам се, а и имам вяра, че ще забележим прекрасен мач в събота, който предстоящо желая Левски да завоюва. Прави ми усещане, че тимът играе доста добре при Славиша Стоянович, има въодушевление и огромно предпочитание за игра.

Смяташ ли, че в действителност силите са толкоз изравнени, че 2 точки да разделят двата тима на върха?

- Левски си е Левски. Когато се играе такова дерби, би трябвало да има напрежение. В такива моменти огромните футболисти и водачите излизат на напред във времето и успокояват ситуацията. Освен това, Левски сега има самочувствието на водач, изключително откакто победи ЦСКА. Затова предпоставките са за доста зрелищен мач.

Как виждаш ситуацията в двата лагера преди конфликта?

- В Левски е по-спокойно. Лудогорец има мощен тим, само че при тях има проблеми и промени, които въздействат. Разбира се, когато излезеш на терена страничните неща се не помнят, по тази причина левскарите би трябвало да мислят за себе си, за техния метод на игра, а не за противника. Дерби като това, с подобен заряд, от подобен прочувствен темперамент и с подобен залог, нормално се печели от тима, който резервира по-голямо успокоение в съблекалнята. Искрено се надявам това да е Левски.

У нас обаче постоянно такива срещи са повлияни от външни фактори. Чете ли изявлението на Наско Сираков за съдиите?

- Да, видях. За да го каже евентуално има нещо поради, само че първоначално Левски би трябвало да мисли за играта си. Така вършат огромните тимове. Смятам, че дербито ще се реши от качествата на футболистите, а не от съдиите. Играчите би трябвало да мислят и да създадат по този начин, че да основат оптимално доста благоприятни условия, с цел да завоюват мача, а не какво счита да отсъди съдията.

 Наско Сираков: Победа над Лудогорец ще направи Левски любимец за купата
Наско Сираков: Победа над Лудогорец ще направи Левски любимец за купата

" След това ще би трябвало да се борим и със съдиите в Първа лига "

Какво ти харесва в играта на Левски, какви са козовете на тима?

- Силните страни са, че тимът стабилизира представянето си. Има последователност както откъм резултати, по този начин и откъм игра, което се дължи на Славиша Стоянович. В съблекалнята ситуацията е положителна, което е доста значимо. Това е едно от огромните преимущества по отношение на Лудогорец. Другият плюс е в качествените играчи, които са събрани на " Герена ", което несъмнено важи и за Лудогорец. Но както споделих, там има проблеми, а неналичието на предстоящите резултати оказва въздействие на ситуацията.

Да поговорим за треньора Славиша Стоянович. Познаваш ли го, имаш ли наблюдения върху работата му?

- Познавам го. Изключително добър и земен човек е. Умее да печели благосклонностите на местата, които работи, а това е значимо за всеки треньор. Само с качества и познания не става, нужна е и добра връзка - с шефове, шефове, футболисти, личен състав и така нататък Затова се оправя добре. Има доста опит, завоюва купата с Цървена Звезда в интервал, когато Партизан доминираше години наред в Сърбия. В Левски също е по този начин - с идването му тимът излезе на победния път, което е най-важното, тъй като хората и последователите желаят триумфи. На този стадий той им ги дава.

В кои зони на игрището очакваш забавни конфликти в Разград? Специално за Левски какъв брой е значимо представянето на Габриел Обертан?

- Определено в средата на терена ще е най-динамично. Който овладее центъра, мисля че ще излезе краен победител. Всичко е обвързвано, не е единствено Обертан. Той играе добре, изпитва наслаждение, тъй като и другите до него се раздават. Във футбола е по този начин - когато всички играят с готовност и на равнище, постоянно тези, които изпъкват като качества, могат да покажат целия си капацитет. Сега за Левски този човек е Обертан, по-натам може да е различен футболист.

Как си обясняваш обстоятелството, че същите футболисти се представяха друго при Делио Роси?

- Още преди няколко месеца споделих, че Роси ще има проблем, както и тимът, в случай че не се промени методът към играта. При Роси Левски действаше прекомерно защитно, което не подхожда с философията на клуба. В Левски би трябвало да атакуваш и да се стремиш към успеха във всеки мач, а не да тръгваш с настройката да не ти вкарат. Мисля, че това е главната причина, която коства мястото му в Левски.

Вярно ли е, че си бил покрай треньорския пост в Левски? Спомням си, че имаше вид да бъдеш асистент на Люпко Петрович...

- Да, правилно е, че имаше подобен миг - да повеждам Левски. Моите мениджъри се свързаха с клуба, само че управлението към този момент беше избрало Славиша Стоянович. Надявам се, че в миналото ще пристигна ден, в който да стана треньор на Левски. Опит имам, предпочитание също, останалото зависи от хората, които управляват клуба. Моето предпочитание е ясно!

Прогнозирай Лудогорец - Левски?

- Ще спечелим с 2:1! Само Левски!

 Нешко Милованович си откри тим, не е Локомотив (Пловдив)
Нешко Милованович си откри тим, не е Локо (Пд)

Войнов спрял експерта за " Лаута "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР