Нешка Робева беше върната в националния отбор на България. Легендарната

...
Нешка Робева беше върната в националния отбор на България. Легендарната
Коментари Харесай

Връщат Нешка Робева в националния отбор

Нешка Робева беше върната в националния тим на България. Легендарната треньорка ще работи с самостоятелните състезателки на лагера в " Спортпалас ". В базата край Варна генералният управител Бранимира Маркова заведе Боряна Калейн, Катрин Тасева, Невяна Владинова, Татяна Воложанина, Вая Драганова и Лъчезара Пекова. По предпочитание на Робева в групата е включена и Леонор Божанова, която е част от разширения състав.

Треньорката, която преди дни получи приз за безрезервност на церемонията " Звездна синя ранглиста ", ще се занимава основно с Пекова и Божанова. Тя е техен персонален ментор в Левски.

На грациите им следва най-трудната подготовка - за Олимпиадата в Токио през лятото. За Игрите България има три квоти - на ансамбъла и 2 самостоятелни, като треньорките би трябвало да изберат коя да отпадне сред Калейн, Тасева и Владинова. След Олимпиадата Катрин и Невяна приключват кариерите си.

По време на подготвителния лагер ще бъде извършено контролно съревнование, което ще регистрира моментното положение на гимнастичките. Международният арбитър Филипа Филипова ще направи разбор на участничките след инспекцията и ще даде своите рекомендации за бъдещата работа на националния тим.

Татяна Воложанина и персоналният й треньор Силвия Стойнева ще се върнат в София по-рано, с цел да продължат подготовката си за първото присъединяване за годината - Гран при на Москва (5-8 февруари). В съпътстващия шампионат ще взе участие Вая Драганова. В Гран при Тарту още веднъж ще взе участие Воложанина, а в Гран при Букурещ ще бъдем показани от Валерия Ватова и Лъчезара Пекова. В Корбей Есон ще играят Катрин Цонева и Ватова, оповестиха още от федерацията.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР