Нешънъл джиографик спря излъчването на серийното телевизионно предаване Да поговорим

...
Нешънъл джиографик спря излъчването на серийното телевизионно предаване Да поговорим
Коментари Харесай

Нешънъл джиографик спря шоуто на астрофизика Нийл Деграс Тайсън

" Нешънъл джиографик " спря излъчването на серийното телевизионно предаване " Да поговорим за звездите " на астрофизика Нийл Деграс Тайсън, до изясняване на предявените против него обвинявания за полово посягане, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

През ноември 2018 година " Нешънъл джиографик нетуърк " и " Фокс " обявиха, че ще проверяват изказванията на няколко дами, че са претърпели полово посягане от известния академик и ефирен водещ.

Едната е лекар Кейтлин Н. Алерс - професор по физика и астрономия в Bucknell University, която твърди, че Нийл я е опипал по време на празненство на Американската астрономическа асоциация през 2009 година, въпреки да разказа това по-скоро като " необичайно държание ", а не като офанзива. Другата е някогашната му асистентка Ашли Уотсън, която споделя, че съобщи, че той я е склонявал да вършат секс и непристойните му подмятания са я предиздвикали да напусне работата си.

Тези изказвания пристигнаха след друго - на Чия Амет, която предходната година упрекна Тайсън в обезчестяване, когато са били студенти. Това се случило, откакто сипал в напитката й опиат.

Някои от 20-те серии от петия сезон на поредицата, който стартира на 12 ноември, бяха показани преди следствието. Като посетители на предаването бяха поканени - някогашният вицепрезидент на Съединени американски щати Ал Гор, писателят Джордж Р. Р. Мартин и актьорите Джак Блек и Джеф Голдблум.

Свалянето от екран може да продължи седмици наред, според какъв брой продължи следствието.

През 2014 година Тайсън водеше предаването " Космос: вероятни светове " на телевизия " Фокс ". Продължение на това предаване се планува през март тази година.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР