Несериозно е да нямаш сериозни доказателства и да предприемеш санкция,

...
Несериозно е да нямаш сериозни доказателства и да предприемеш санкция,
Коментари Харесай

Кастрева не видя сериозни доказателства на директорката на 78-мо училище в гр. Банкя

" Несериозно е да нямаш съществени доказателства и да предприемеш глоба, която съдът ще върне назад, тъй като България е правова страна. " Това сподели началникът на Регионалното ръководство на образованието – София-град доктор Ваня Кастрева в отговор на въпрос на БГНЕС какви ограничения ще бъдат подхванати против шефа на 78-мо учебно заведение в гр. Банкя Весела Неделчева . Името на Неделчева влезе в общественото пространство, откакто изтече запис, в който се чува по какъв начин тя не разрешава на учителите да дават информация за децата на техните родители.
Кастрева изясни, че и в този миг текат инспекции по сигналите.
" Към нас имаше и сигнали, които не са в компетенцията на РУО. Всичко което касае финансиране, сграден фонд, защита, всичко това е в ръцете на общината ", акцентира началникът на РУО и добави, че сигналите, които не са от тяхната компетентност са препратени към виновните институции.
Ваня Кастрева добави, че Административнопроцесуалния кодекс дава двумесечен период за разглеждането на сигналите, само че те ще бъдат по-бързи.
Тя посочи, че сега Неделчева е в болничен. По отношение на забележките на родители, които я упрекват, че е уволнила положителни учители, Кастрева изясни, че РУО не може да изземе оперативната отговорност на шефа, който има пълномощията да подписва и приключва трудовите правни отношения.
" При възникването на подобен проблем ние може единствено да препоръчаме. Ние не назначаваме и не уволняваме учители. Ние сме шеф на шефа ", разясни Кастрева.
Тя добави още, че резултатът от инспекцията на достоверността на записа ще излезе през април.
Припомняме, че скандалният запис беше качен в Youtube на 18 март. Няколко дни по-късно той беше изпратен на полицията, която има за задача да каже дали той е достоверен или е манипулиран както твърди шефът на учебното заведение Весела Неделчева. Министърът на образованието Красимир Вълчев прикани Ваня Кастрева да бъде безкомпромисна в случай че се откри, че директорката в действителност е издала такава джука заповед.
Преди дни родители на деца от учебното заведение изпратиха отворено писмо с молба към способените органи да реагират на протичащото се. В изказването си родителите
обявиха, че в 78-мо учебно заведение има съществуваща процедура, при подаване на сигнал от родител за нередностите в учебното заведение, родителите и децата им, които учат в учебното заведение, да бъдат подлагани на душевен тормоз.
Вижте цялостния текст на писмото ТУК
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР