Несериозно било, видите ли, премиерът да ходи при главния прокурор

...
Несериозно било, видите ли, премиерът да ходи при главния прокурор
Коментари Харесай

Добре, че са изрезките! Да не ходи Петков с празни ръце при Гешев

Несериозно било, видите ли, министър председателят да върви при основния прокурор с " отрязъци от вестници ". Напротив. Те са са единственото съществено, което имаме.

Добре, че бяха медиите, та да има въпреки всичко кой да се опълчи на #КОЙ. На въпиющата корупция и потресаващата липса на господство на закона през последното десетилетие. И то не всички медии. Само някои " отрязъци " от тях. Медийните изявления са единственият белег, че не всички са си мълчали.

Бившата власт и сегашна съпротива фактически има съществени учредения да не харесва " изрезките ".

В последна сметка те са главната причина, заради която тази власт е към този момент някогашна. Всъщност до момента в който бяха на власт актуалните опозиционери доста харесваха " отрязъци ". Само че тези кафявите, по които се самосезираше прокуратурата, когато някой, разрешил си да стачкува, трябваше да бъде отстрелян.

Когато Иван Гешев бе определен за основен прокурор по улиците на София стачкуваха има-няма стотина индивида.

Властта се подсмихваше ехидно.

Когато Сотир Цацаров бе определен за началник на КПКОНПИ простести въобще нямаше

Политическата непоклатимост изглеждаше непоклатима.

Сега Цацаров към този момент е (само)свален, а цялата страна желае оставката на Гешев. Политическата непоклатимост се оказа исполин на глинени крайници. Подсмихващата се ехидно власт към този момент е съпротива и наподобява жалка и паникьосана. Огромна смяна, която сигурно би трябвало да продължи. " Изрезките от вестници " имат съществена роля за нея.

Има " отрязъци " дори от " Ню Йорк таймс " по тематиката.

Стара теза на всеки подкупен политик е, че журналистическите следствия нямат значение. И единственото, което важи, е какво написа в документите на държавните ведомства.

Ами за какво са ни въобще медии тогава? Направо да ги закриваме и да оставим само " Държавен вестник ".

Всъщност съществена роля на медиите е да изнасят информацията, която държавните ведомства укриват. И добре, че не всички медии бяха кафяви, та да не върви в този момент Кирил Петков с празни ръце при основния прокурор.

Несериозното е друго - че няма съвсем нищо, с изключение на " отрязъци от вестници " като свършена работа против превзетата страна. Но това не ги прави несериозни. Точно противоположното - те стават още по-ценни.

Свободата на словото е един от фундаментите на демокрацията. Неслучайно всички управляващи в България се опитваха да я лимитират и даже реализираха известни триумфи. В последна сметка обаче изрезките от вестници постоянно са побеждавали. Победиха и в този момент.

Трябва да се признае, че с помощта на Кирил Петков към този момент имаме доста повече от " отрязъци ". Нито един министър председател до момента не се заел толкоз съществено в битката против тиранията на основния прокурор. Всеки, който в действителност желае смяна, би трябвало да поддържа Петков.

В този смисъл мълчанието на Българска социалистическа партия по въпроса е оглушително. Дали пък хората на Корнелия Нинова не си оставят малка врата към обединението " Гешев ", чиито членове до неотдавна бяха?

А може би и към момента са? В последна сметка и Гешев, и Цацаров бяха определени с поддръжка от Българска социалистическа партия.

" Изрезките от вестници " са правили революции. Заради тях са хвърчали глави, в това число кралски. Изрезките от вестници са първата чернова на историята. Малко повече почитание към тях, в случай че обичате.

А Гешев да вземе под мишница досиетата, които му занесе Петков и да си върви.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР