Несериозна е позицията на ПП-ДБ да не подкрепят мандат на

...
Несериозна е позицията на ПП-ДБ да не подкрепят мандат на
Коментари Харесай

Захариева: Несериозно е ПП-ДБ да очакват подкрепа от ГЕРБ-СДС за втория мандат

Несериозна е позицията на ПП-ДБ да не поддържат мандат на ГЕРБ-СДС за сформиране на държавно управление, а да чакат поддръжка от партията за осъществяване на втория мандат. Това съобщи пред Българска национална телевизия Екатерина Захариева от ГЕРБ-СДС.

Захариева прикани от ПП-ДБ да посочат, с кой от целите на Мария Габриел, препоръчана от ГЕРБ-СДС за министър председател.

„ И това заинатяване – „ 100% ще стане с втория мандат, в случай че не стане с първия “ – от кого ще търсят поддръжка? От Българска социалистическа партия или Възраждане ли ще търсят поддръжка? Щото това остана – те са оповестили, че няма да поддържат първия мандат. Така че, имат още малко време, уповавам се в действителност за разсъдък, тъй като звучи несериозно – ние няма да ви подкрепим, само че чакаме от вас да ни подкрепите. Те не виждат нито един заслужен човек от ГЕРБ, който да влезе в държавно управление, само че в това време чакат от 69 народни представители, недостойни хора, да ги поддържат. Това, извинявайте, но е безусловно безсмислено. По законодателната стратегия и по незабавните закони, в това число и по наличието им, нямаме разминаване на 99% от тях “, сподели Захариева.

Тя уточни, че съгласно водачът на ГЕРБ, Бойко Борисов е единствено технология в чий мандат ще е кабинета.

„ Лидерът ни доста пъти е казвал, че в случай че се разберем авансово – това в чий мандат е, е технология. Лошото е, че не виждам да сме се разбрали авансово и не виждам логичност по какъв начин, в случай че не се случат нещата с първия мандат, ще се случат с втория “, съобщи Захариева.

Според нея са смешни и несериозни изказванията на Владислав Панев, че водачът на ГЕРБ е заставен да поддържа втори мандат на ПП-ДБ, с цел да избегне наказателно гонене от основния прокурор.

Захариева добави, че никой от ПГ на ГЕРБ-СДС не се опасява в персонално качество от заканите на Гешев.

Продължават диалозите сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ за състава на проектокабинета „ Габриел “, който ще бъде разгласен на следващия ден.

„ Крайно време е България да има постоянно държавно управление, тъй като две години сме в режим на свободно рухване. Убедена съм, че ще ни разделят от Румъния, в случай че няма постоянен кабинет и съм уверена че това може да се случи още тази година. Ако няма постоянен кабинет, няма по какъв начин да влезем в Шенген, тъй като няма по какъв начин да се построи доверие към страна, в която две години не се знае какво се случва. Изглеждаме доста несериозно в очите на другите страни, както и на българските жители “, сподели Захариева.

Тя разяснява, че няма визия за какво Българска социалистическа партия трансформираха позицията си в последния миг, по отношение на поддръжката си към Мария Габриел.

Захариева посочи, че 49-ият парламент разполага с конституционно болшинство и това е проличало при гласуването на измененията в Наказателно-процесуален кодекс в петък. За да има държавно управление на конституционната промяна, обаче, първи би трябвало болшинство за държавно управление.

 

Етикети: ГЕРБ-СДСмандатподкрепаПП-ДБ
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР