Несебърлийката Красимира Костова – 21-годишното момиче, което в момента чака

...
Несебърлийката Красимира Костова – 21-годишното момиче, което в момента чака
Коментари Харесай

Добро момиче ли? Обвинената в убийство на холандец Красимира се оказа с богато съдебно минало

Несебърлийката Красимира Костова – 21-годишното момиче, което сега чака екстрадицията си към Кралство Холандия, упрекната в убийството на 65-годишен мъж, е осъждана и за обири в България. Макар в Несебър да не имат вяра, че тя е способна на сходно действие, девойката се оказа остаряла познайничка на правосъдната система в Бургас, което до известна степен изясни за какво тя бе толкоз добре готова в съда преди броени дни, оповестява " Флагман ".

В рамките на 15 дни през януари 2015 година девойката дружно с приятелката си – В.Д., съумяла да присвои непознати движимости в размер на 1036 лева

На 12 януари с.г. тя съумяла да се промъкне в хореографската зала на ОУ „ Любен Каравелов”, откъдето отмъкнала 432 лв. от С.Т. Дни по-късно – на 26 януари, в съблекалните на ПМГ „ Акад. Никола Обрешков” взела мобилните телефони на П.Д., Г.М. и С.М., както и молив за очи, дезодорант, молив за вежди, пудра, използвана серпантина за очи, крем за лице и други дамски потребности.

Бургаският областен съд, в съвещание, провело се на 19 март т.г., промени присъдата й за това действие от 4.11.2016 година от 8 месеца отнемане от независимост на 4 месеца, които да бъдат отсрочени с изпитателен период от 3 години.

Това радикално трансформира всичко, както в тезата на обвиняването, по този начин и в тази на отбраната, изложени на първа инстанция по мярката й за неотклонение, поради обвиняванията от Холандия. Тъй като съществена догадка на проверяващите в Нидерландия е, че убийството на 65-годишния мъж е било разследване на опит за заграбване на марихуана, благосъстоятелност на мъжа, по всяка възможност ще се наложи въззивната инстанция да вземе поради обстоятелството, че несебърлийката е съдена и наказана точно за кражба при обжалването в понеделник.

Красимира сега е в ареста и чака първия комфортен миг да апелира задържането си под стража. Това може да стане най-рано в понеделник. Въпреки че тя желае да се прибере вкъщи, момичето увери магистратите, че не е направила убийството, в което е упрекната и няма никакво желание да се укрива. „ Искам цялото това неразбирателство се обясни допустимо най-бързо. Невинна съм и считам, че ще мога да го потвърдя в Холандия, тъй че колкото по-бързо се изправя пред съда там, толкоз по-бързо това ще стане”, изясни тя самоуверено пред правосъдния състав в сряда.

В понеделник, на втора инстанция ще бъде прегледана мярката й за неотклонение. Непосредствено по-късно ще се реши дали тя ще бъде изпратена към Холандия, откъдето са издали Европейска заповед за арест.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР