Несебър за шеста поредна година ще отдаде почит на един

...
Несебър за шеста поредна година ще отдаде почит на един
Коментари Харесай

Предстои шестото издание на фестивала Есенни пасажи

Несебър за шеста поредна година ще отдаде респект на един най-древните  занаяти - рибарството. Фестивалът " Есенни пасажи “ ще се организира в дните от 26.10 до 28.10.

Програмата за празниците е наситена със  събития, които стартират още от петъчния ден на 26 октомври от 15.00 часа  с  галерия на  худож

ниците от " Арт Несебър- 2018 “  в залата на " Демонстрационния център на занаятите “ на ул. “Отец Паисий “ 42 в новата част на Несебър.

Официалното откриване  на  фестивала " Есенни пасажи “  ще бъде от 16.00 часа на същия ден на площад " Месамбрия “ в остарялата част, с осъществяването на  групата за изворен фолклор " Вардарка “ с. Равда и детски танцов състав от селото.

На 27 октомври в съботния ден от 12.00 часа, за жителите и гостите на града  концерт ще изнесат децата от ООШИ – Несебър, след което от 13.00 часа демонстрация  на  подготвяне на рибни деликатеси ще направи  Георги Иванов - началник готвач и специалист в приготвянето на рибни гозби и  специалитети.

По традиция акцент в съботната стратегия е състезанието за най-вкусна рибена супа, който ще събере участници и ценители на пл. " Месамбрия “. Събитието е с начало 15.00 часа.

Празничното въодушевление на фестивала " Есенни пасажи “ ще продължи с осъществяванията на  хора за гръцки песни " Месамбрия “ към читалище " Яна Лъскова “ – Несебър и гостуващия  гръцки хор  от гр. Лариса, чиито осъществявания ще стартират в 16.00 часа.

 В неделния ден на 28 октомври в зала " Сочи “  на конферентния център  от 11.00 часа ще се състои награждаването на участниците в интернационалния конкурс " Аз обичам Черно море “.

Гастрономическите преживявания за гостите и жителите, почели празниците   ще продължат с рецептите  на началник Георги Иванов от 13.00 часа на площад " Месамбрия “,  а от 14.30 часа програмата на тазгодишните " Есенни пасажи “ ще закрие групата за остарели градски песни " Блян “  към НЧ " Яна Лъскова “ – Несебър.

За всички поданици на града  и посетители на празника  на   площад " Месамбрия “  още веднъж ще се оферират риба и рибни специалитети.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР