Несъответствия между касова наличност и фискална памет, извършване на продажби

...
Несъответствия между касова наличност и фискална памет, извършване на продажби
Коментари Харесай

Прокуратура и МВР влязоха в аптеки и супермаркети

Несъответствия сред касова наличност и фискална памет, осъществяване на продажби на лекарствени артикули от лица без належащо обучение и липса на цени върху изложените продукти са част от откритите нарушавания при инспекция на аптеки в София. Въпросната акция е била по разпореждане на Софийска градска прокуратура. В нея са взели участие Министерство на вътрешните работи,  Столична районна здравна ревизия, Комисия за отбрана на потребителите, Териториална дирекция на Национална организация за приходите. Във фокуса им са били комерсиалните обекти от аптечна мрежа, складови бази и дрогерии.

В рамките на инспекцията на територията на столицата са били тествани 38 аптеки. Контролните органи са съставили 12 акта за определяне на административни нарушавания и са издали 8 наставления. 

В същото време прокуратурата в Благоевград пък е провела масирана инспекция на супермаркети и търговски обекти, места и мероприятия, на които се събират голям брой хора, както и лица, сложени под карантина. Проверката е била на територията на гр. Благоевград, гр. Гоце Делчев, гр. Петрич, гр. Разлог и гр. Сандански.

Проверени са били 345 търговски обекта, 126 места и мероприятия и 1833 карантинирани лица. Районна прокуратура – Благоевград е съобщила за установено нарушаване в супермаркет, касаещо предложение на неопаковани храни (хляб и тестени закуски). След издадено наставление, още същият ден то е било изпълнено и посочените артикули са били опаковани самостоятелно. Сред други нарушавания в няколко търговски обекта и предприятия в гр. Благоевград са неоразмерено с указателни табели за чакащи клиенти външно пространство, липса на осведомителни табели, редът за осъществяване на стерилизация. В резултат на осъществените инспекции под управлението на Районна прокуратура – Петрич са били дадени наставления по отношение на осъществяване на стерилизация и съблюдаване на нужна отдалеченост сред клиенти в няколко търговски обекта.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР