Несъмнено всички знаем, че е недопустимо да се правят расистки

...
Несъмнено всички знаем, че е недопустимо да се правят расистки
Коментари Харесай

За какво не трябва да се говори в работата

Несъмнено всички знаем, че е неприемливо да се вършат расистки забележки на работното място, да се подлагат на критика външността на сътрудниците или да се водят диспути за политическите ни разлики.

Въпреки това, постоянно има тематики, които е по-добре да не се засягат, както и изречения и думи, които е по-добре да не се употребяват., без те да са груби или обидни.

Предлагаме ви 8 съвета за вашите всекидневно другарство на работното място.

1. Да говорите на срещи неща, които не желаете да срещнете в медиите

Преди да кажете нещо, психолозите поучават, да прецените какъв брой подходящо ще звучи в дадения случай. Работата е там, че в актуалния свят има прекомерно доста уши, които са подготвени да чуят и разгласят всичко.

Помислете, дали бихте желали за вас или за сътрудници от вашата компания да излязат в медиите или измежду сътрудници от сектора неща, представящи ви в неприятна светлина. Коментари на тематика расова или религиозна или политическа принадлежност, за външен тип, качества на характера или обидни прякори " от кухнята " на компанията.

2. " Това е скучно "

Разбира се, от време на време би трябвало да вършим някаква скучна работа или да присъстваме на срещи или срещи, които ни карат да се прозяваме. Но не казвайте това в наличието на сътрудници, даже и шушукайки.

Фактът е, че вашите сътрудници и шефът ще решат, че сте неприятен екипен състезател, защото смятате, че е скучна задачата, която в тази ситуация е събрала екипът.

Дори да смятате някаква работа за безсмислена загуба на време, коства си да оставяте тези мисли за себе си.

И в случай че желаете да споделите с някого, дано бъде непосредствен човек, който няма отношение към професионалната ви активност.

3. Не разказвайте на шефа си детайлности от вашия уикенд

Ако шефът ви пита за това по какъв начин сте прекарали уикенда или различен празник, това не значи, че би трябвало да разкажете всичко с детайлности. Как сте се напили да вземем за пример с другари в бара.

Това не са професионални връзки, пък и може да навредите на престижа си и опцията за кариерно издигане.

Принципът е, когато се постанова да приказваме за персонални неща, преценявайте деликатно какво и какъв брой да споделяте. Колкото по-малко, толкоз по-добре.

Във всеки случай, благодарете на шефа си за вниманието и също от образование го попитайте по какъв начин е прекарал почивните дни.

4. " Не съм отговорен "

Ако шефът ви извика и изрази угриженост за вашата работа, не се бягайте от отговорност.

Ако обвинявате други хора за грешките и пропуските си, с цел да се отбраните, без да поемете отговорност и върху себе си, наподобява много непрофесионално.

Освен това, по този метод демонстрирате държанието на човек, който не с усеща част от екипа. А също по този начин, показвате на шефа си, че не приемате неговите градивни рецензии и рекомендации.

5. Никога не казвайте на клиент " това е глупава концепция "

Ако имате възприятие за такт и добър професионален опит, тогава няма възможност да го кажете на глас, даже и да мислите по този начин.

Във всеки случай, като оферирате друга опция на клиента си, не обезценявайте неговите хрумвания и оферти.

В последна сметка " клиентът постоянно е прав " и той би трябвало да почувства, че е почитан и че мнението му е скъпо.

6. Не се обръщайте към сътрудниците си с " бебчо " или " сладур "

В нашето общество проблемите на равенството сред половете към този момент не са толкоз остри. А надали може да бъдем упрекнати, в случай че държим вратата или стола на колежката си.

Но въпреки всичко, прекомерното фамилиарничене в общуването сред сътрудниците и от двата пола, не е възможно. Да почитаме достолепието на хората и тяхното персонално пространство, с цел да работим в една в действителност професионална среда.

Снимка 325385
Източник: iStock

7. Не се отнасяйте към сътрудници те си като към персонални асистенти

Това че работите от дълго време с някой в една стая или сте по-високо в йерархията на компанията, не дава съображение да се отнасяте с него като с персонален помощник. Сякаш ви задължен да ви оказва помощ, като в осъществяването на някаква служебна задача, по този начин и да ви носи кафе вода ли нещо друго.

8. Да не се ​​оплаквате пред стажанти от сътрудниците и докладите

Добрите стажанти попиват всяка дума, която казвате. Те се учат от вас. Но в случай че им дадете неверен модел на държание, той може да бъде употребен и против вас.

Те могат да се трансфорат в източник за приключване на информация, която е неприятна за вас и в последна сметка ще се обърне срещу вас. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР