Несъмнено силният процес на миграция от малките към големите градове

...
Несъмнено силният процес на миграция от малките към големите градове
Коментари Харесай

Как ще изглеждат умните градове след 10 години

Несъмнено мощният развой на миграция от дребните към огромните градове води до редица промени във визията на последните. По предварителни данни, до 2050 година 66% от популацията на планетата ще се реалокира да живее в огромни градове. Това предизвикателство ще докара до смяна в инфраструктурата и устойчивото развиване.

До 2027 година фокусът ще е ориентиран към възстановяване метода на живот в градовете, към които се насочва огромна част от популацията. Най-важно е основаването на интелигентна среда, с цел да може по-лесно да се реализира връзката сред хората, бизнеса и държавните управления. Големите данни, интернет на нещата (IoT) и възобновимата сила ще е в основата на инфраструктурата на огромния град. Всичко това ще е обвързвано с така наречен „ безжична свързаност”. Последната ще ръководи самостоятелните транспортни средства, роботите, изкуствения разсъдък и дроновете.

Несъмнено интернет и голямото количество данни, които се акумулират от популацията и демонстрират неговото държание ще се отразят върху развиването на градовете и ще ги създадат по-умни през идващото десетилетие. Това ще накара градовете да се трансфорат в живи организми вследствие на интелигентността и свързаността. Така нареченият „ интернет на нещата” ще свърже 28 милиарда устройства през 2021 година Това ще е „ мозъкът” на умните градове и посредством него ще могат да се схващат по-лесно потребностите на хората. На база получената информация умните градове ще могат да вземат решения по какъв метод да управляват замърсяването на въздуха, трафика, паркирането и цялостната връзка с жителите. Също по този начин ще оказват помощ на водачите да заобикалят натоварените направления. Това от една страна ще понижи тапите, а от друга – ще води до запазване на околната среда.

Здравеопазване и обучение са другите два значими бранша, върху които умните градове ще повлияят позитивно. Мобилните устройства ще спомогнат за възстановяване на доболничното обслужване, като системи ще оказват помощ да лекарите да следят пациентите вкъщи. Данните ще оказват помощ и за почистване на пътищата за коли за спешна помощ. По отношение на образованието учители и възпитаници ще работят от ден на ден отдалечено и ще поддържат връзка чрез интернет. Вече сме очевидци на интерактивни класни стаи.

„ Умните градове” изискват обилни вложения. Затова едвам 88 от общо 4.5 хиляди в целия свят ще бъдат изгладени до 2025 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР