Несъмнено нашите майки и баби могат да споделят наистина мъдри

...
Несъмнено нашите майки и баби могат да споделят наистина мъдри
Коментари Харесай

Митове, свързани с детското здраве, на които трябва да спрем да вярваме

Несъмнено нашите майки и баби могат да споделят в действителност мъдри и потребни препоръки, когато става въпрос за доста разнообразни сфери на живота. Но преди да разчитаме на техния опит, би трябвало да претеглим плюсовете и минусите, изключително в случай че приказваме за деца.

Ето някои легенди, свързани със здравето на децата, за които би трябвало да забравим:

1. За да свалим температурата, би трябвало да облечем детето с доста облекла

Вероятно сте чували, че с цел да свалите температурата, би трябвало да облечете добре детето или да повиете бебето. Но в действителност това не е целесъобразно, тъй като кожата управлява температурата на тялото по-ефективно. Ако сложите прекалено много облекла, телесната температура ще се повиши. Лекарите предлагат да сложите хладна и влажна забрадка на челото на детето, да давате доста течности, да проветрите добре стаята и да махнете непотребните облекла.

2. Бебето не би трябвало да се къпе, в случай че е болно

Хората са мислели, че когато бебето е болно и го изкъпем, може да се разхлади и да се почувства по-зле. Обаче нещата са се трансформирали и изискванията, в които гледаме децата си са по-добре. Лекарите предлагат да къпете децата, даже когато са заболели, стига да нямат в действителност висока температура или някакво кожно заболяване.

3. За да извършите косата на детето по-гъста, би трябвало да я обръснете

Има едно неправилно разбиране, че в случай че детето има тънка и рядка коса би трябвало да я обръснете и ще порасне по-гъста и плътна коса. Това е безспорен мит. Космените фоликули се намират под кожата, тъй че това, което се случва на повърхността й не им се отразява по никакъв метод.

4. Трябва да научите детето да употребява гърне допустимо най-бързо

Не се тормозете, в случай че вашето дете не желае да употребява гърнето и към момента е с памперс. Всеки човек е друг и всяко дете се развива с друго движение, тъй че в случай че бебето ви не е готово, не го насилвайте. Някои деца стартират да употребяват гърнето на една година, други на две и това е напълно обикновено.

5. Изгарянията би трябвало да се третират с масло

Това е в действителност постоянно срещан мит.
Когато нанесем масло върху изгореното място, ние го покриваме със пласт, който не пропуща нищо: той безусловно стопира кожата от изстудяване и не разрешава лекарствени субстанции, които можете да приложите върху маслото, с цел да излекуват кожата. Ако извършите това, просто ще се наложи да премахнете мазния пласт и евентуално да нараните кожата още веднъж.
Лекарите предлагат:
Поставете изгорялата кожа под хладка вода (не би трябвало да е прекомерно студена); Вземете болкоуспокояващо средство; Нанесете мас за изгаряния. След това се предлага да посетите доктор.

6. Не би трябвало да ядете блестящо оцветена храна до момента в който кърмите

Много хора към момента мислят, че в случай че майката яде нещо цветно (например домати), бебето й несъмнено ще страда от алергия. Но потвърдено е, че това е мит.
Много деца нямат никакви проблеми. На майките им е разрешено да ядат съвсем всичко, което желаят (но в рационални количества, несъмнено.) Ако към момента се страхувате, просто пробвайте да ядете някои блестящо оцветени храни и да наблюдавате реакцията на тялото на бебето.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР