Несъмнено месец април е един от най-приятните в годината. Той

...
Несъмнено месец април е един от най-приятните в годината. Той
Коментари Харесай

5 места, които си струва да посетим през април

Несъмнено месец април е един от най-приятните в годината. Той бележи края на протяжната и скучна зима, и слага доста нови начала - на обновената природа, топлото време, хубавите страсти. Естествено, всичко това разсънва и желанието у човек да излезе за по-дълго от къщи, и даже да отиде някъде надалеч.

И в случай че се чудим къде е най-горещо през април, къде към момента може да се полюбуваме на зимните спортове или просто желаеме да отскочим до някой сантиментален град за уикенда - ето някои положителни хрумвания.

Кипър

Ако търсим към този момент топлото и слънчево време, уместно даже за плаж, Кипър е отлична дестинация. Този остров, прелъстителен със суровата си хубост, се намира в най-южните елементи на Средиземно море и е прелестен напролет.

Температурата на въздуха към този момент доближава 23 градуса, което разрешава човек да се изложи на слънце или даже да се потопи в морето. Същевременно към момента не е прекомерно горещо, както е особено за летния интервал. Затова април е най-зеленият месец в годината в Кипър - хълмовете са изпъстрени с диви цветя и орхидеи, въздухът ухае на билки.

Човек може да наеме велосипед, с който да обиколи обичайните села на острова и да похапне в дребни таверни, предлагащи домашно приготвени ястия, до момента в който се любува на непокътнатата природа.

Египет

И в случай че някой счита, че Кипър не е задоволително топъл, то умерено може да отскочи до Египет, където температурата през април доближава 29 градуса.

Освен това " египетоманията " още веднъж е на мода, сходно на 20-те години на предишния век. Причина за това са значимите събития и юбилеи през 2022 година като стогодишнината от намирането на гробницата на Тутанкамон и откриването на колосалния Велик Египетски музей в Гиза, написа Тraveller.

По време на престоя си в Египет човек може да направи круизни пътешествия по най-дългата река в света - Нил. А април е и последният късмет за посещаване на Луксор и Долината на царете чак до Асуан в слънчево и топло, само че към момента търпимо време.

Лисабон

Прекрасната столица на Португалия има безусловно всеки детайл, значим за една страхотна отмора, даже и единствено за уикенд. Тук може да открием невероятни уютни места и кътчета като дребни заведения, в които да хапнем и да пийнем, антикварни магазинчета и старинни пазари, които да обиколим, тесни улички, изпъстрени с галерии и арт магазини. И всичко това заобиколено от обичайни исторически фасади.

Може да се отбием и в старинни дворци и да научим повече за историческото минало на Лисабон, или пък да посетим съвременни питейни заведения с басейни, ситуирани на покривите на постройките.

И още нещо доста значимо - Лисабон е до морето.

Определено този град си коства когато и да е на годината. Но април в действителност е превъзходен интервал - когато дните стават все по-дълги и слънчеви, и калдъръмените улици стартират да се затоплят.

Цермат

Ако някой пък инцидентно не желае да се раздели с удоволствията, които може да даде снежното време, то тогава може да отиде до Цермат - един от най-известните швейцарски алпийски курорти.

Той се намира на задоволително висока надморска височина, с цел да има сняг даже и през април. Курортът може да се похвали с най-високите ски лифтове в Европа, както и с обстоятелството, че е отворен целогодишно.

Плюсовете човек да посети Цермат напролет са значително - тогава е по-евтино, сигурно по-тихо и липсват безкрайните опашки пред лифтовете и питейните заведения. Човек може да употребява по-топлото време за дълги излети или обяди навън.

До Цермат може да се стигне и с влака Glacier Express, който минава през най-живописния маршрут в швейцарските планини.

Амстердам

Пролетта е може би най-красивият интервал за посещаване на столицата на Нидерландия, тъй като тук е сезонът на лалетата. Струва си човек да отскочи и до Кьокенхоф, след не повече от 30 минутно шофиране от Амстердам, където се намира една от най-големите цветни градини в света.

И макар че през април температурите в града мъчно надвишават 11 градуса, този факт може да се пренебрегне, тъй като Амстердам предлага един грациозен и запаметяващ се престой. Освен с обичайна архитектура, водните канали, градът впечатлява и със страхотни дизайнерски хотели, уютни заведения за хранене, дребни пекарни и магазинчета, в които се оферират фермерски храни.

И несъмнено - може да обиколи с велосипед.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР