Несъмнено един от секторите, които не само не бяха засегнати

...
Несъмнено един от секторите, които не само не бяха засегнати
Коментари Харесай

Изненадващ за българите факт по времена на карантина

Несъмнено един от секторите, които освен не бяха наранени по време на пандемията от ковид, само че и регистрираха растеж, беше на фирмите за доставка на храна. Оказва се обаче, че по време на изолираност българинът избира домашната храна и доста от хората са предпочитали да си готвят у дома. За въпросния интервал 96% от хората сред 20 и 64 години споделят, че готвят у дома. Българинът прекарва на ден приблизително 63 минути в подготвяне на храна. За 43% от работещите у дома това е повече от преди, сочи изследване на фирмите Upfield и Pragmatica.

Що се отнася до готвенето у дома, по време на работния развой, 58% от българите възнамеряват храненето си седмица авансово. Всеки трети дал отговор споделя, че се храни по-здравословно от преди пандемията. 40% хапват повече зеленчуци, 36% избират повече плодове и единствено 4% са наблегнали на сладките неща и шоколада, а 18% от хората споделят, че хапват повече сандвичи от преди.

Работата у дома значи също, че след една „ онлайн “ среща може да следва незабавно друга и от време на време небрежно, до момента в който работим, имаме време единствено за няколко хапки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР