Несъгласие не с политиката на „Атака”, а с решения на

Несъгласие не с политиката на „Атака”, а с решения на ...

Светлозар Лазаров: Не беше защитен държавният интерес в преговорите с Газпром.

Несъгласие не с политиката на „Атака”, а с решения на правителството – това е довело до оставката на националния координатор на партията Светлозар Лазаров. Бившият главен секретар на МВР уточни в интервю за bTV, че оттеглянето му не е заради сблъсък с Волен Сидеров, завръщане в министерството или заради готвен нов политически проект.
"Аз имам несъгласия с определени политики на това правителство – напуснал съм партията, защото не желая да бъда съпричастен с това управление", подчерта Лазаров.
Като пример той даде енергийната сфера:
"Не беше защитен държавният интерес в преговорите с „Газпром”. Цяла Европа когато преговаряше, ние проспахме този период.
Според Лазаров в топлоенергийната сфера също има заложена „бомба” – не е бил защитен интересът на България по отношение на тецовете и въглеродните емисии.
"Не е защитен интересът нито пред „Газпром”, нито пред ЕК", категоричен беше Лазаров.
Защо при това положение „Атака” остава във властта? „Волен Сидеров е достатъчно мъдър и опитен, няма да му давам оценки”.
Самият Лазаров беше категоричен, че не работи по нов политически проект: „В „Атака” съм работил със структурите, с външни политически контрагенти и с гражданското общество”. Той отбеляза, че „в „Атака” структурата е малко като в МВР”.
Той определи като „незаконосъобразни” действията на българското правителство по казуса „Пирин” и обвърза ултиматумите на вицепремиера Валери Симеонов (НФСБ) със „съмненията за лобизъм в това управление”. „Колко сенки тегнат над г-н Симеонов, а е вицепремиер и с шумомер ходи”, коментира бившият главсек на МВР.
Лазаров допълни още, че с него не са водени преговори отново да оглави професионалното ръководство на МВР. Лазаров призна, че е бил против някои от реформите от 2013-2014 г., които, по думите му, били прокарани от политиците – например изваждането на ГДБОП от МВР. По думите му обаче издигнатите от него като главен секретар хора днес управляват ведомството. Един от тях е министър Младен Маринов, с когото Лазаров преди години е тренирал.

Източник: actualno.com