нес над Северна България и по Черноморието ще преобладава облачно

...
нес над Северна България и по Черноморието ще преобладава облачно
Коментари Харесай

Облачно и мъгливо днес, идва затопляне

нес над Северна България и по Черноморието ще доминира облачно и мъгливо време, на обособени сектори ще превали слаб сняг.

Над по-голямата част от Южна България ще доминира слънчево време, преди обяд на югозападните региони ще има забележителна облачност, само че до обяд ще намалее.

В Източна България ще духа слаб североизточен, в Дунавската низина - източен вятър, Максималните температури ще са от минус 1-2° в северните до 8-10° в крайните югозападни региони. Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от междинното за месеца.

Това заяви за Агенция "Фокус " дежурният синоптик Красимир Стоев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над планините ще доминира слънчево време. След обяд от запад ще стартира нарастване на високата облачност. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-югозапад.

Максималните температури на 1200 метра ще са към 3°, на 2000 метра – към минус 3°.

Над Черноморието ще доминира облачно време и на обособени места в северните региони ще превали слаб сняг. Над южните региони след обяд ще има и раздрана облачност.

Ще духа до сдържан вятър от североизток. Максималните температури ще са сред 3 и 6 градуса. Температурата на морската вода е 11 – 13°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Заради минусовите температури през днешния ден още веднъж има риск и от заледявания на пътя. Затова специалистите поучават водачите да карат деликатно и да бъдат готови - със зимни гуми и цялостни резервоари.

През идващите дни от юг-югозапад над страната ще се придвижва топъл въздух и температурите ще се покачват, изначало дневните.

По-съществено ще е стоплянето в източната половина от страната, където вятърът от юг-югоизток по-често ще е сдържан.

В петък оптималните там ще са до към 15°, а в западната и централната част на Дунавската низина, където вятърът ще е слаб, а облачността - забележителна, ще остават близки до нулата. Над по-голямата част от страната ще доминира облачно време, само че ще има и краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността.

На обособени места през втория ден, основно в Югозападна България, ще превалява дъжд.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР