нес над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево.

нес над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. ...

Какво време ни очаква днес.

нес над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. Преди обяд над централната част от Южна България ще има ниска облачност, която около обяд ще намалее. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 22° и 27°, сочи справка в сайта  на

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и няма да се променя съществено.

Над Черноморието

ще е предимно слънчево. В сутрешните часове на места с ниска облачност или мъгла. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 23°-24°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Над планините

ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от източната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра - около 12°.

Тази седмица официално настъпва есента. От вторник нататък денят ще започне да се скъсява за сметка на нощта с по 5 минути всеки ден.

Във втората част на седмицата времето ще е по-динамично. Дневните температури ще продължат своя ход нагоре до четвъртък. Но в сряда привечер и в четвъртък следобед се оформят краткотрайни валежи с гръмотевици в западната половина на страната.

Първите по-значителни есенни валежи засега се очертават в последните 3 дни на месеца. В Средиземноморието ще се установи зона с ниско атмосферно налягане, която ще се движи на изток над Балканския полуостров. Така в периода 27-30 септември се очакват валежи, които в зависимост от пътя на циклона на места ще са интензивни. Температурите също ще паднат с няколко градуса надолу.

В края на тази седмица се очакват и геомагнитни смущения. Те ще започнат около 25 септември с кулминацията в неделя (27 септември).

Източник: vesti.bg