Нервнопаралитичното вещество Новичок“ бе изключено от полицията като причина за

...
Нервнопаралитичното вещество Новичок“ бе изключено от полицията като причина за
Коментари Харесай

Двама отровени в Солсбъри, но полицията изключва „Новичок“

Нервнопаралитичното вещество „ Новичок “ бе изключено от полицията като причина за „ медицинския случай “ в ресторант в Солсбъри нощес, съобщи Българска телеграфна агенция.

Районът към ресторанта беше блокиран, откакто на двама души - мъж на към 40-50 години и жена на 30-40, им прилошало, до момента в който вечеряли.

По-късно полицията на графство Уилтшър заяви, че двамата са изследвани в окръжната болница в Солсбъри заради опасения, че са били „ изложени на действието на незнайно вещество “.

„ Сега можем да потвърдим, че няма нищо, което да сочи, че веществото е Новичок “, съобщи говорителка на полицията, представена от Ройтерс. По думите ѝ на този стадий още не е ясно дали е осъществено закононарушение и следствието продължава.

Двамата остават в болничното заведение под наблюдаване. Единият от тях е съветски жител, заяви телевизия „ Скай нюз “, като се базира на лични източници.

Именно в Солсбъри през март двойният съветски сътрудник Сергей Скрипал и щерка му Юлия бяха отровени с „ Новичок “ – нервнопаралитично бойно отробно вещество, основано в Съветския съюз.

Англия упрекна Русия за офанзивата, Москва изрично отхвърля да е забъркана.

Скрипал и щерка му оцеляха. Но месеци по-късно английската двойка Доун Стърджис и Чарли Роули влязоха в контакт със същото вещество в градче край Солсбъри, след което Стърджис (44 г.) умря в болница.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР