Нерола е малко италианско село, на километри от древния Рим.

...
Нерола е малко италианско село, на километри от древния Рим.
Коментари Харесай

Италианско село с голяма саможертва в името на борбата с COVID-19

Нерола е малко италианско село, на километри от античния Рим. В селцето, издигащо се на рид в сърцето на Италия, има единствено 1900 поданици.
Коронавирусът не подминава Нерола.


Миналата седмица италианските управляващи оповестиха селото за "червена зона ", откакто десетки случаи на COVID-19 бяха доказани.

Кметът на Нерола признава, че всички в селото са комплицирани и смутени.

"Обаждат ми се питат "Болни ли сме? Какво се случва. И аз им споделям "Не, няма проблем. За ваша сигурност би трябвало да създадем тази всеотдайност ", изяснява кметът Сабина Граниери пред BBC.



Хората в селото в действителност са под тотална карантина. Не могат да изоставен домовете си даже и за храна или медикаменти. Всичко би трябвало да им бъде занесено.

Марко е изолиран в дома си със фамилията.

"Хората в града ни са уплашени, тъй като доста от тях са остарели. Вирусът потегля от дом за възрастни хора и бързо се популяризира преди лекарите да се усетят. Двама души умират, а останалите са бързо откарани в болница.

На километри от там, в прилежащо село, една лекарка се възвръща от ковид. Тя е била наета в дома за възрастни хора, само че е имала и лична процедура и евентуално също е предала вируса на някои пациенти.

Тя споделя, че първоначално лекарите не мислели, че хората са заболели от COVID-19. Все отново били възрастни, боледували постоянно.



Всичко обаче се влошило преди две недели. Тя се тормози за пациентите си, които са доста възрастни и имат съпътстващи болести.

Нерола е под карантина, тъй като прекалено много хора, спрямо популацията на селото, са дали позитивна проба за COVID-19.

"Не можехме да рискуваме по-нататъшно предаване на вируса ", изяснява представител на здравните управляващи.

Именно обаче дребният брой население на селото е комфортен за учените, които трансформират Нерола в лаборатория. Всички поданици ще бъдат изследвани.

Искаме да разберем какъв брой хора са се разболели, по какъв начин се популяризира вируса.



От здравните управляващи разясняват, че Нерола е забавно място, тъй като популацията е малко и капсуловано, само че и по този начин могат по-бързо да бъдат изследвани всички хора.

"Искам всички поданици на моето село да създадат теста. Нашата всеотдайност ще се употребява от цялата научна общественост ", споделя кметът Сабина.

Целта на учените е една - да схванат по какъв начин по-точно вирусът се популяризира след общността и какъв брой хора демонстрират признаци.

Междувременно обаче управляващите решили да изтрият Нерола от картите. Буквално. И точно тук Сабина Граниери сложила границата. Когато табелите към и на селото били свалени, тя се обадила на който би трябвало.

"Обадих се и споделих "Какво по... " Използвах някои неприятни думи. Никой не може да ни изтрие. Ние сме тук, ние съществуваме, ние сме живи, и желаеме да останем живи ", безапелационна е Сабина.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР