Неремонтираните квартални улици, неработещите лифтове на Витоша и недостатъчно бързата

...
Неремонтираните квартални улици, неработещите лифтове на Витоша и недостатъчно бързата
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: Не съм наивна, винаги ще има опити да се заобикалят правилата, важен е контролът

Неремонтираните квартални улици, неработещите лифтове на Витоша и незадоволително бързата работа на общинската администрация са трите неща, които дългогодишният кмет и претендент за нов мандат Йорданка Фандъкова не харесва в София и желае да промени. В изявление за Mediapool тя декларира, че в случай че бъде определена още веднъж за поста, ще работи с авансово образувано болшинство в общинския съвет и не би позволила София да се ръководи от плаващи болшинства по ползи. Определя като рисково предлагането на главния конкурент Мая Манолова да се схваща с обособените групи по другите проблеми, защото това размива отговорността за решенията. Фандъкова отговори документално на въпросите.

Г-жо Фандъкова, избройте три неща/места в София, които не харесвате. Смятате ли да ги измененията, по какъв начин и по кое време?

На първо място, доста от кварталните улици, които не са ремонтирани главно от години . Бяхме насочили напъните и ресурсите към огромните булеварди и улици, напреднахме и в този момент можем да отделим доста по-сериозни средства за цялостните поправки в кварталите. Мога да подсигурявам средства за тях в бюджета всяка година.

На второ място, неработещите Княжевски и Драгалевски въжен превоз . За Княжевския издадохме заповеди за възобновяване, които предстоящо се апелират в съда, само че към този момент приказвах с новия притежател и той знае, че в случай че не ги възвърне, ще намерим различен вид това да се случи.

На трето място, работата на общинската администрация се нуждае от сериозна промяна , тъй че да бъде по-бърза и в услуга на жителите и бизнеса. Имаме тактика за дигитализиране на главните процеси от работата на общината и поддръжка за нея от IT бранша в София. Целта е по-малко благоприятни условия за корупция и без да се губи времето на жителите и на бизнеса.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР