Нерегламентираното протестно мероприятие продължава. Това заяви на брифинг в СДВР

...
Нерегламентираното протестно мероприятие продължава. Това заяви на брифинг в СДВР
Коментари Харесай

СДВР: Освен блокираните кръстовища снощи, други нарушения на обществения ред не е имало

Нерегламентираното протестно мероприятие продължава. Това съобщи на брифинг в Столична дирекция на вътрешните работи гл. инсп. Красимира Стоядинова от отдел " Охранителна полиция ".

" Снощи към 19 часа стартира още веднъж събиране на жители на площад Независимост, които към 21:30 ч. проведоха шествие към Орлов мост. Около 22:30 ч. група от Орлов мост са организирали шествие по " Евлоги и Христо Георгиеви " в посока НДК, като поредно са блокирани кръстовищата на " Евлоги Георгиев " и " Фритьоф Нансен ", и бул. " България " и " Черни връх ". Блокирането е траяло до малко след 23 часа ", допъли тя.

Главен контрольор Стоядинова съобщи, че други съществени нарушавания на публичния ред не са открити.

При извършеното мероприятие пред Министерския съвет от протестиращи, са открити две лица, които са били в несъответстващо положение. Едното от тях е било без документи за идентичност и е отведено в районно ръководство, а другото лице е предизвестено и е отведено от региона.

От Столична дирекция на вътрешните работи оповестиха, че сутринта в час пик на Орлов мост е имало 23 палатки, 9 шатри и към 30 индивида. На Софийския университет са били сложени 18 палатки, 5 шатри и 12 индивида. На площад Независимост палатките са били 7, шатрите 6, а хората - 8.

От дирекцията още веднъж молиха стачкуващите да се преценяват с останалите поданици на града и гостите на столицата, и да не се попречва тяхното свободно напредване.

На въпрос на Българска национална телевизия по отношение на появили се фотоси в обществените мрежи, какво вършат мъже в униформи на частна охранителна компания на митингите, основен контрольор Стоядинова сподели:

" Извършвали сме инспекция преди седмица на сходен сигнал и не е открито присъединяване на охранители от охранителни компании с лиценз за частна охранителна активност в митингите ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР