Нерегламентирани сметища се образуват в жилищните райони на Пловдив след

...
Нерегламентирани сметища се образуват в жилищните райони на Пловдив след
Коментари Харесай

В Пловдив общинската фирма по чистотата извозва стари мебели

Нерегламентирани сметища се образуват в жилищните региони на Пловдив след всеки домакински ремонт. Тенденцията се ускорява изключително в сезона на отпуските, следят от общинската компания „ Чистота ". За да сложат завършек на безразборното изхвърляне на ненужна мебелировка, от предприятието започнаха акция за извозването на остарели мебели.

Пловдив

Стари порти, столове, дивани. Такава е гледката към блоковете и контейнерите в съвсем всеки жилищен квартал на Пловдив.
Ремонт като вършат и ги хвърлят тук. И като ги изпълнят, ние не можем да ги подвигаме. Двама индивида не можем да ги вдигнем. Така ги пълнят.Сега го чистим и след 10 минути може отново да има, може и след пет минути да има.
Голяма част от отпадъците се изхвърлят на неразрешени за това места.
Райна Димитрова, инспектор в Оперативна програма „ Чистота ": Хората не са се научили още да хвърлят, примерно в чувалчета или да изхвърлят на оповестените места във компания „ Чистота ". Там има контейнери огромни и би трябвало да отидат там да изхвърлят.
За да се оправят с казуса, от общинското дружество „ Чистота " започнаха акция за безплатно събиране на ненужната мебелировка.
Николай Георгиев, заместник-директор Оперативна програма „ Чистота " -Пловдив: Дивани, остарели мебели; в това число си имаме и площадка, в която одобряваме и излезли от приложимост електроуреди, рискови материали, строителни материали, което е безплатно за жителите. А самата услуга е те да си оставят своята мебелировка до съдовете за боклук. Минава се в тъкмо избрани дни във всеки регион, събират се и се извозват на хранилище.
За графика жителите могат да се осведомят единствено с едно позвъняване в „ Чистота ". От там припомнят, че всеки хванат замърсител ще бъде санкциониран. Десетки към този момент са издадените наказателни фишове от по 50 лв.. Актовете пък стартират от 1500 лв..
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР