Нерегламентирана точка на заустване на отпадъчни води е констатирано при

...
Нерегламентирана точка на заустване на отпадъчни води е констатирано при
Коментари Харесай

Установено е нерегламентирано заустване на отпадъчни води в Силистра

Нерегламентирана точка на заустване на отпадъчни води е установено при взаимна контролна инспекция на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Русе и „ Водоснабдяване и канализация “ ООД - Силистра в промишлената зона на града. Това оповестиха от пресцентъра на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Русе.

Проверката е осъществена по тъжба и сигнали на поданици на Силистра за неприятни миризми на петролни артикули във вечерните часове. На място е тествана площадковата канализация и пречиствателните уреди на апаратура за оползотворяване на отпадъчни нефтопродукти и отработени масла с оператор „ Емакс “ ООД.

Солена санкция за замърсяването на водите на р. Луда Яна

След проучване с оцветител е открито противоречие на точката на заустване, записана в комплексното позволение на сдружението и в контракта с „ Водоснабдяване и канализация “ ООД. В момента на инспекцията не е установен поток отпадъчни води в нерегламентирания канал.

На „ Емакс “ ООД е обещано наставление в период до седмица да прекрати отвеждането на отпадъчни води в този канал. Предстои следващ надзор за осъществяването на това наставление.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР