Нерегламентирана търговия между български и турски гражданин е причината за

...
Нерегламентирана търговия между български и турски гражданин е причината за
Коментари Харесай

Симеонов: Нерегламентирана търговия между български и турски гражданин е причина за чумата

Нерегламентирана търговия сред български и турски жител е повода за появяването на чума по животните в Странджа . Това заяви в Несебър вицепремиерът Валери Симеонов. Той е подал сигнал в ДАНС за нарушаването. Човешки фактор е причина за разпространяването на заболяването, установи Симеонов, съобщи БНР.
" Не е допустимо животни, минали през българо-турската граница, да са популяризирали болестта, тъй като издигнатата ограда стопира достъпа им ", сподели вицепремиерът Валери Симеонов. " Подал съм сигнали в ДАНС за следствие на огнищата, подал съм информация по какъв начин са се появили и по този начин нататък, всичко това е интервенция на човешкия фактор. Вероятно ще лъсне истината каква е, аз я знам каква е, става въпрос за преместване на болест за персонални облаги ".
" Унищожаването на животните е неизбежна мярка ", съобщи още вицепремиерът Симеонов. " Държавата се пробва наднормативно да компенсира нанесените вреди и вреди на стопаните ", акцентира той. " Продажбата на животни е довела до разпространяването на болестта ", твърди Валери Симеонов.
" Това се получи, тъй като не бяха спазвани ограниченията. Не бяха спазвани от жители на Република България, които потеглиха, като схванаха, че животните могат да бъдат изтрепани, почнаха да ги товарят да се пробват да ги продават в околните общини евтино ", сподели Симеонов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР