Нередовното призоваване на малолетен свидетел стана пречка да се даде

...
Нередовното призоваване на малолетен свидетел стана пречка да се даде
Коментари Харесай

Процесуални пречки спънаха делото за убийството в Скутаре

Нередовното приканване на невръстен очевидец стана спънка да се даде ход на разпоредителното съвещание за убийството на овчар в пловдивското село Скутаре.

Делото се гледа от уголемен състав, в който влизат двама съдии и трима правосъдни заседатели, предава Plovdiv24.bg.

Обвиняем за закононарушението е 17-годишният Стойко Чепенлиев. Според държавното обвиняване, на 10.09.2023 година в местността " Голям мочур " в землището на с. Скутаре, като малолетен, само че като е разбирал свойството и смисъла на осъщественото и е могъл да управлява постъпките си, е лишил непознати движими движимости - пари на стойност 60 лв. от владението на Живко Пейчев, на 64 година, с желание незаконно да ги присвои. 

Пострадалият Живко работел в овцеферма в с. Скутаре. Стойко живеел в селото и си търсел работа. На 10 септември 2023 година той се движел със собствен другар из селото с микробус. Когато минали около овцефермата, видели Живко, седнал на тревата, до близкия сеновал. Стойко слязъл от колата, доближил се към него и му изискал пари. Живко отказал, след което Стойко се надвесил над него и пребъркал джобовете му, като взел 60 лв.. Той изискал още пари, само че не получил и бутнал потърпевшия на земята, като почнал да го рита с крайници по тялото. Малко по-късно го оставил на мястото и се качил на микробуса.

Три дни по-късно – на 13 септември 2023 година, мъж, който отивал на работа, забелязал край пътя тялото на потърпевшия. Бил е подаден сигнал на тел. 112, като пристигналите на място медицински екипи открили гибелта на Живко.

На днешното съвещание не се яви нито един от призованите родственици на убития.  Междувременно е умряла едната му щерка, а нейни наследници са двамата й синове. Най-голям проблем за предоставяне ход на делото се оказа, че малолетният внук на убития, наследник на починалата му щерка, не е открит. За идващото заседание  се изисква информация за другия родител на момчето и информация в общината кой е законния му представител, с цел да се призове.

Адвокатът на обвинения изиска преводач от турски, защото не разбирал какво го питат. Съдът съобщи, че ще се произнесе по настояването директно преди идващото съвещание, планувано за 17 юни от 9,30 ч. Има опция, съгласно съда, да се употребява помощта на посредници, които работят в региони със смесено население и владеят циганско-турски език.

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР