Нередности по българските плажове, дни преди началото на новия летен

...
Нередности по българските плажове, дни преди началото на новия летен
Коментари Харесай

Откриват сезона след два дни, а някои плажове са бурнясали

Нередности по българските плажове , дни преди началото на новия летен туристически сезон откри репортерска инспекция на 

Плажната линия в Черноморец е обрасла с високи треви и подготовката й не може да стартира, поради “бюрократични спънки ”.

Новоизбраният собственик на Централния плаж към момента няма контракт с Министерството на туризма, макар, че е превел контрактуваната сума. Така на процедура той не може да стартира обработка на линията, а по контракт всички линии би трябвало да са в безупречен тип на 1 юни.

“Платил съм си наемната такса от към 80 хиляди лв., само че нямам контракт. Без контракт не мога да подхваща никакви дейности ”, изясни новоизбраният концесионер Георги Мавров.

Така в оставащите до 1 юни дни стопанинът на линията не може да приготви плажа за прилагане. А той е обраснал с треви и наподобява повече на парк, в сравнение с плаж. От положението са обезпокоени всички,които се занимават с туризъм в Черноморец.

“Министерството на туризма би трябвало да се заеме с плажове те, както би трябвало, освен да дава на концесии и да прибира паричките. И не е единствено този плаж. И други плажове са по този начин ”, сподели притежателят на заведение Константин Неделчев.

Най-тревожна е обстановката за наемателите на заведения по плажната линия.

Стоян Желязков за четвърта година наема заведение на плажа, само че дни преди началото на сезона е обезпокоен.

“Аз съм подготвен за отваряне от две седмици. Имам нает личен състав, на който заплащам и би трябвало да си платя и наем към наемодателя. Но тъй като наемодателят няма към момента контракт, по този начин и ние не можем да сключим подобен,за да стартираме да работим ”, изясни Желязков.

Според концесионера на линията проблемите са подбудени от закъснелите процедури по установяване стопаните на плажове те.Те водят след себе си още компликации. След сключването на контракта концесионерът би трябвало да направи схеми за поставяеми обекти, за водно избавяне и за здравно обслужване.

А след 1 юни всеки един пропуск на стопаните на плажове се санкционира.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР