Неразбирателството, неразбирането, липсата на управленски качества, партийният и национален упадък

...
Неразбирателството, неразбирането, липсата на управленски качества, партийният и национален упадък
Коментари Харесай

Скандал заради скандала или как се прехвърля топката от чума по животните и авионедостатъците в енергетиката


Неразбирателството, неразбирането, неналичието на управнически качества, партийният и народен крах по висшите етажи на властта докара до боравене с числа на ангро. Това така наречен „ боравене с числа “ на границата на подправените вести постоянно е било в ущърб на страната и опасност за националната сигурност. Така точно могат да се разясняват разменените реплики отвън, а и в Народното събрание и от една, и от друга политическа мощ. Прехвърлянето на абсурда от чумата по животните в Странджа през това кой ревизира частните полети до енергетиката не прави чест на никой. Без значение кой е той.

Днес с изненада чух, че президентът Румен Радев разяснява тематика, която мощно ме впечатли. Цифрите, които той разяснява бяха в действителност впечатляващи, а точно, че по време на служебното държавно управление са събрани просрочени вземания в размер на 1,6 милиарда лв., главно от енергетиката. Това сподели на брифинг в Народното събрание министърът на енергетиката Теменужка Петкова във връзка думите на българския държавен глава по-рано.

" Служебното държавно управление събра 1,6 милиарда лева, дано ръководещите кажат къде са ", съобщи през днешния ден Радев пред публицисти в Авиобаза " Граф Игнатиево ".

По думите му точно служебният кабинет от 2017 година е събрал просрочени вземания от доста години, изключително в областта на енергетиката.

" Това ме подухва на мисълта, че там преднамерено не са търсени тези вземания от избрани компании. Направете подробна информация, аз мога да ви я дам”, уточни президентът, представен от българските организации и малките екрани.

„ Това е не мощно пресилено, това е неистина “, разгласи министър Петкова.

„ Бюджетът на Министерството на енергетиката е 256 млн. лв. за 2017 година Няма по какъв начин да приказваме за 1,6 милиарда лв. в безусловно никакъв случай “, уточни Теменужка Петкова. „ Това е безспорна операция, една лъжа. Това или би трябвало да бъде потвърдено от президента и той да ни убеди, че това е по този начин, или да бъдат показани документи, които да покажат, че той приказва истината “, разгласи тя. „ Мисля, че един период от 3 дни е задоволителен, с цел да можем да се убедим в това, което приказва “, сподели още Петкова.
„ Настояваме в идващите часове или най-вече дни до края на седмицата президентът Радев да даде доказателства за събраните 1,6 милиарда лева Под формата на документи “. Това съобщи от своя страна депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

„ Няма по какъв начин това да не бъде документирано в Министерство на енергетиката “, изясни той.

„ Ако не го направи, оттук насетне ще считаме, че с изключение на госпожа неистина имаме и господин Лъга, кама Биков, като след това в коментара си трансферира тематиката върху разногласието по това дали има или не чума по животните в Странджа.

„ Вероятно реакцията на президента Румен Радев е поради проучването на АИКБ, които образно са посочили, че при ръководството на ГЕРБ делът на сивата стопанска система понижава, а при други държавни управления се усилва и то фрапантно “, разяснява от своя страна депутатът от парламентарната група на ГЕРБ и ръководителя на комисията оп енергетика към Народното събрание Делян Добрев. „ По отношение на сумата от 1,6 милиарда лева, за които е станало дума през днешния ден, това в действителност е голяма сума, която да бъде събрана за няколко месеца “ уточни Добрев.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР