Неразбирателството между коалиционните партньори по актуализацията на държавния бюджет продължава.

...
Неразбирателството между коалиционните партньори по актуализацията на държавния бюджет продължава.
Коментари Харесай

ДБ поиска държавата да поеме 50% от картите за градски транспорт

Неразбирателството сред съдружните сътрудници по актуализацията на държавния бюджет продължава. Най-вероятно финансовият министър Асен Василев няма да може да вкара законопроекта до края на седмицата в Народното събрание, както предвиждаше.

Новите параметри на бюджета с по-големи разноски за близо 2 милиарда лева за антиинфлационни ограничения би трябвало да влязат в действие от 1 юли. 

Предвиденият за довечера съдружен съвет на водачите на четирите партии в ръководството няма да се организира, заяви БНР. Той се отсрочва за сряда вечер. Преди това през днешния ден без съгласие към актуализацията на бюджета завърши следващия експертен съвет, който се организира в Министерството на финансите.

От " ИТН " разкритикуваха, че в измененията не са заложени промени. Любомир Каримански изясни след съвета, че ще предложат в пленарна зала своите хрумвания за корекции в бюджета.

От " Демократична България " през днешния ден лансираха нови мярки срещу обедняването на хората от непрекъснато растящата инфлация. " Искаме страната да поеме 50% от цената на картите за градския превоз в страната като антикризисна мярка. Другото ни искане е да продължи строителството на детски градини в София ", обяви Йордан Мирчев от Демократична България. Двете ограничения ще костват 58 млн. лева на бюджета, само че не се знае от кое място ще бъдат обезпечени тези пари.

От Българска социалистическа партия отхвърлиха да разясняват с какво не са съгласни в оферти от МФ законопроект за актуализация на бюджета.

От " Продължаваме промяната " са настояли сътрудниците им от Има Такъв Народ, Демократична България и Българска социалистическа партия да не вършат промени сред първо и второ четене на законопроекта, тъй като другояче актуализацията да бъде призната в период.

От 16.00 часа стартира тристранка, където страната, бизнеса и синдикатите ще разискват корекциите в държавния бюджет, както и в бюджетите на Национален осигурителен институт и здравната каса. Бизнесът към този момент излезе с сериозно мнение към предлаганите антикризисни ограничения, които не са фокусирани към най-нуждаещите се и ще доведат единствено до още по-висок растеж на инфлацията.

Тази вечер на отсрочения съдружен съвет трябваше да се обсъдят и други щекотливи тематики, по които четирите партии мъчно намират консенсус - връзките със Северна Македония и поисканото от украинския дипломат у нас изпращане на оръжие за Киев. В дневния ред бе и правенето на управническа стратегия на държавното управление, за което упорстват Българска социалистическа партия и " Демократична България ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР