Неразбиране и античовечност в мотивите на Президента видя Национална асоциация

...
Неразбиране и античовечност в мотивите на Президента видя Национална асоциация
Коментари Харесай

Асоциация не разбира мотивите на президентското вето за земята

Неразбиране и античовечност в претекстовете на Президента видя Национална асоциация българско черноморие - НАБЧ. Считат, че " причините на Президента са в прорез с концепцията за смяната на Закона за посевния и посадъчния материал, която е понижаване на административната тежест. Президента нападна тъкмо текстове от измененията в ЗОЗЗ, които понижават административната тежест. Това са текстове позволяващи планирането на капиталовия развой, обвързвано с осъществяване на финансови разноски ".

" Президентът на Р. България Румен Радев върна в Парламента за ново разискване разпореждания от признатия Закон за изменение и допълнение на Закона за посевния и посадъчния материал. Пезидентът оспорва признатите промени в Закона за запазване на земеделските земи, който е един от петнадесетте Закона, свързани със Закона за изменение и допълнение на Закона за посевния и посадъчния материал ", разясняват те.

 С несъгласие Румен Радев стопира лесното застрояване на аграрни земи Обновена
С несъгласие Румен Радев стопира лесното застрояване на аграрни земи

С промени в един закон се заобикаля Закона за запазване на земеделските земи

" Един от причините на Президента е, че удължаването на процеса на преотреждане, а с това и не осъществяване на капиталовото желание, то през този интервал земята не можело да се употребява, като земеделска. Това е погрешно изказване. Няма законодателна спънка земеделската земя да се употребява като такава, а и от практиката се вижда, че през този интервал земята се употребява, като земеделска " акцентират от асоциацията.

НАБЧ допълват, че " различен мотив на Президента е, че откакто земеделската земя е преотредена, като урбанизирана и върху нея не е осъществено капиталово желание, то тя щяла да пустее. Това изказване също не дава отговор на истината , тъй като никой не не разрешава на притежателя да обработва своята земя до започване на капиталовото си желание. Този вид притежатели заплащат налози и такси за урбанизирана територия, такива каквито притежателите на земеделска земя не заплащат. Те също не получават и национално и Европейско субсидиране при обработка на земята. Точно тези дребни притежатели господин Президента е решил да бъдат грубо осъдени ".

Според асоциацията, " истината за претекстовете на Президента е, че той е получил предписание от един от водачите на псевдо еколозите. Идеята за реализиране на всеобщ еко рекет върху дребния притежател и върху български фамилии, изхранващи сами себе си, е възприета и от Президента на Р. България ".

Обвиняват президента Радев, че с този акт толерира зелената мафия и отритва елементарните работливи българи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР