Неравенството в доходите става все по-сериозен проблем, тъй като заплащането

...
Неравенството в доходите става все по-сериозен проблем, тъй като заплащането
Коментари Харесай

Милиардерите, които мислят, че неравенството в доходите е сериозен проблем за САЩ

Неравенството в приходите става все по-сериозен проблем, защото заплащането на жителите от междинната класа остава относително ниско в Щатите.

Някои от личностите,които виждат сериозен проблем в това и редица отрицателни последици са учудващо най-богатите хора на света.

Рей Далио, Уорън Бъфет, Джейми Диймън, Хаурълд Шулц и бил Гейтс са изразили своите опасения за пропастта, която се получава в заплащането и негативите, които тя може да провокира в Съединени американски щати, написа Yahoo Finance.

Безработицата доближи до най-ниското си равнище през април за последните 50 години - 3,6 %. Това е сигнал за положителното положение на стопанската система. Въпреки него обаче междинната почасова облага се е повишила единствено с 3,2 % през тази година.

Най-богатите американски семейства имат по-голям дял от благосъстоянието на страната - 39,6 %, в сравнение с всеки път до момента. 26-те най-богати индивида в света имат толкоз активи, колкото и най-бедните поданици, чийто брой е 3,8 милиарда.

Някои от най-богатите хора обаче виждат какъв брой сериозен проблем може да се окаже неравномерното систематизиране на благосъстоянието и неравенството в приходите.

Рей Далио

Нетна стойност: 18,4 милиарда $

Собственикът на най-големия хедж фонд в света Bridgewater Associates има активи в размер на 137 милиарда $. Според него настоящата разлика в приходите би трябвало да се приема като национална изключителна обстановка и би трябвало да бъде обсъждана с приоритет.

" Ако бях президент на Съединени американски щати, бих признал, че това е национално изключително състояние ", споделя милиардерът през април. По думите му американската фантазия е изгубена, защото опциите не са налични за всички.

Уорън Бъфет

Нетна стойност: 89,9 милиарда $

Третит най-богат човек в света признава, че американците с най-ниски приходи са съдействали за неговия триумф. В изявление за Yahoo Finances основният изпълнителен шеф на Berkshire Hathaway e споделил, че това са хора, които не се напасват добре в пазарната система, само че са изцяло пълноправни жители, които са съдействали за триумфа на огромни имена като Berkshire. Това нямаше да бъде допустимо без Америка, такава, каквато е в този момент.

Според него " извоюваният данъчен заем " е най-хубавото средство за справяне с неравенството в приходите.

Джейми Диймън

Нетна стойност: 1,4 милиарда $

Ръководителят на най-голямата банка в Съединени американски щати JP Morgan твърди, че американската стопанска система разделя страната сред тези, които печелят от триумфите на огромните корпорации и тези, които са изоставени, т.е. с най-ниски приходи.

В писмото си за акционерите през 2018 година Диймън написа, че неравенството в приходите се е влошило, защото тези на жителите от междинната класа остават непроменени от години. Той изяснява, че 40 % от работещите печелят по 15 $ на час. А 5 % от американците, заети на цялостно работно време получават минималната работна заплата или по-малко, с което съгласно него не може да се живее.

Милиардерът предизвестява, че в случай че този проблем не се реши, моралното, икономическото и военното владичество на Съединени американски щати може да престане да съществува.

Хауърд Шулц

Нетна стойност: 3,8 милиарда $

Бившият основен изпълнителен шеф на Starbucks e и възможен претендент за президент. Той споделя, че разликата в благосъстоянието ще бъде главен приоритет за него, в случай че бъде определен.

" Все още вардя следи от позор, накърнимост и неустановеност от това, че израснах в семейство, в което родителите ми не можеха да си разрешат наем от 96 $ на месец за жилище. Моите детски прекарвания ме дефинираха като персона като всички нас " споделя Шулц.

Според него част от решението на обстановката е богатите да заплащат по-висок налог.

Бил Гейтс

Нетна стойност: 101,7 милиарда $

Основателят на Microsoft и вторият най-богат човек в света е склонен, че богатите би трябвало да заплащат по-високи налози, само че той счита, че не трябва казусът да се преглежда само от страната на огромните приходи на част от популацията.

Гейтс изяснява, че при богатите хора се получава неправилност при закръгляне на елементарните приходи.

" Те имат приход, който просто е цената на техния ресурс и в случай че не го продадат, не се приема като облага въобще, или в случай че се одобри, той се счита като част от финансовите облаги ", счита милиардерът. Това значи, че най-печелившите чиновници заплащат единствено 20 % налог, вместо 39 % маргинален естествен приход. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР