Непушачите да имат право на 2 дни допълнителен платен годишен

...
Непушачите да имат право на 2 дни допълнителен платен годишен
Коментари Харесай

ВМРО предлага 2 дни допълнителен отпуск за непушачите

Непушачите да имат право на 2 дни спомагателен заплатен годишен отпуск. Това оферират трима депутати от Вътрешна македонска революционна организация с промени в Кодекса на труда, импортирани през днешния ден в Народното събрание.

Освен за хората, които не пушат, тяхното предложение е бонусът да може да се приказвам сред работодателите и чиновниците и за пушачите, само че които не пушат в работното време отвън регламентираните почивки.

Народните представители от Вътрешна македонска революционна организация Александър Сиди, Искрен Веселинов и Александър Сабанов показват, че откакто са влезнали в действие измененията в закона за здравето, забраняващи пушенето на публични места, пушачите нямат право да задоволяват нездравословния си табиет на работните си места. Това налагало честото им излизане отвън работните пространства, което нормално се случвало в друго време от регламенираното време за отмора, споделят те. " Обикновено пушачите излизат за най-малко 10 минути на всеки към два часа, което им обезпечава спомагателна, нерегламенирана отмора от най-малко 40 минути дневно при осем часов работен график. Това слага непушачите в дискриминационни условия по отношение на сътрудниците им пушачи. Реално за непушачите няма опция за такава спомагателна отмора, което е необичайно предвид на това, че като общество се опитваме да понижим броя на хората, които рискуват здравето си с този табиет ", стимулират се те.

Депутатите се надяват, че препоръчаните промени ще стимулират повече хора да се откажат от тютюнопушенето, както и че ще отстранен дискриминирането по отношение на чиновниците, които добросъвестно извършват отговорностите си, без да ги прекъсват за нерегламентирани почивки.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР