Нептунас (Клайпеда) достигна до финала в група D на квалификационния

...
Нептунас (Клайпеда) достигна до финала в група D на квалификационния
Коментари Харесай

Нептунас отстрани Лондон Лайънс и чака Балкан на финала в Ботевград

Нептунас (Клайпеда) доближи до финала в група " D " на квалификационния шампионат в Шампионската лига, провеждащ се в Ботевград. Литовците надиграха дебютанта в европейските клубните шампионати Лондон Лайънс със в полуфиналния си конфликт в " Арена Ботевград " и към този момент чакат спечелилия от срещата сред Балкан и Цмоки (Минск), с цел да узнаят противника си на финала. Битката сред " зелените " и беларуския доминатор е довечера от 20:30 часа.

Началото на срещата бе равностойно, като най-сериозната преднина бе 6 точки в интерес на Лондон Лайънс (8:14) по средата на първия интервал. Нептунас обаче небрежно стопи напълно недостига си и даже съумя да излезе напред в резултата след края на първите 10 минути - 24:21.

Литовците стартираха втория интервал с минисерия, с която си осигуриха 7-точков актив, само че великобританците се завърнаха на пункт пасив след тройка на Джъстин Робинсън - 31:30. Нептунас още веднъж се отскубна на 7 точки от противника си, само че последните няколко минути в частта принадлежаха на символичните посетители, които се приближиха на две точки в резултата - 40:38 в интерес на Нептунас след края на първото полувреме.

Третата част бе сходна на втората - Лондон Лайънс още веднъж провали проектите на съперниците си да излязат напред с по-сериозна преднина. Символичните домакини поведоха с пет точки при оставащи две минути до края на интервала, само че дебютантите в европейските шампионати затвориха частта със серия от 2:7, посредством която изравниха резултата и оставиха интригата жива и през последната четвърт - 54:54.

Последният интервал стартира със мощен напън от страна на " лъвовете ", довел до преднина от 5 точки, само че по-късно храбрите литовци откриха мерника си от далечно разстояние и съумяха още веднъж да върнат преднината в свои ръце - 66:65 с 3:26 минути до края. Двубоят започваше да излиза от надзор за лондончани, защото те позволиха закъснение от 6 пункта при 71:65 след положителни изяви на Клайдас Метрикис.

Това обаче напълно не беше краят за Лондон Лайънс. Играчите на Винс МакКоли се завърнаха в мача стремително след тройки на Джъстин Андерсън и Дирк Уилямс, изравнявайки резултата по 73 при 44 оставащи секунди на таблото. Норбертас Гига изведе Нептунас с 2 точки задатък от наказателната линия, оставяйки напрежението в редиците на тима от Лондон - 75:73 със 17.6 оставащи секунди. " Лъвовете " обаче не стигнаха да панер след неточност на Брайънт-Аменинг, а Мартинас Мажейка подпечата класирането на край на Нептунас от линията - 77:73.

Норбертас Гига (14 борби) и Дзюгас Славинскас нанизаха по 15 точки за спечелилите, а Клайдас Метрикис, Гиедрюс Станкевичус и Мартинас Мажейка означиха по 8 пункта всеки. За Лондон Лайънс Матю Брайън-Аменинг вкара 16 точки и взе 9 битки, Джъстин Робинсън осъществя 13 точки, а Байрън Мъленс се регистрира с 10 точки и 8 овладени топки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР