Непрозрачните процедури по закупуване на газ са довели до тази

...
Непрозрачните процедури по закупуване на газ са довели до тази
Коментари Харесай

Министерството на енергетиката търси решение на високите цени на газа в Чирен

Непрозрачните процедури по закупуване на газ са довели до тази висока цена на газа в хранилището " Чирен ". Това съобщи министърът на енергетиката на среща с представители на Асоциация на търговците и производителите на природен газ и водород. На нея беше разискван главният проблем с високата цена на нагнетения контрактуван от предходните ръководещи газ в хранилището " Чирен ".

И двете страни бяха безапелационни, че тази цена е проблем както за държавното сдружение " Булгаргаз ", по този начин и за частните компании, оповестяват от министерството на енергетиката. 

" Изваждането на този газ и стартирането му на пазара води до увеличение на цената за крайните консуматори. Задържането му в " Чирен " също е проблем, тъй като по този метод от една страна остават блокирани стотици милиони оборотни средства, а от друга се нарушават редица законови условия за ръководството на газохранилището ", изясни Росен Христов. Той благодари, че към търсенето на решение са се включили и частният бранш, и синдикати.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР