Непроменени остават напрежението и липсата на яснота в заводите за

...
Непроменени остават напрежението и липсата на яснота в заводите за
Коментари Харесай

Заводът за вино край Карнобат е отворен, но не може да започне работа

Непроменени остават напрежението и неналичието на изясненост в заводите за алкохол, свързани с предприемача Миню Стайков, оповестява бТВ.

След решението на съда едно от запечатаните предприятия – „ Винпром Карнобат ", беше отворено нощес, само че чиновниците влязоха в него, без действително да могат да стартират работа.

Продължава разногласието сред управлението на фабриката за спиртни питиета и Агенция „ Митници " за един от крановете в предприятието – може ли от него да се източва безакцизен алкохол.

Кранът е част от цялата апаратура за произвеждане на спиртни питиета и действа от стартирането на оборудването в употреба преди 18 години, настояват от управата на фабриката. По думите им от организацията са разполагали с чертежите за издаване на лиценз.

Според Йовко Йовков, административен шеф на фабрика за спиртни питиета оборудването може да работи без въпросния кран, само че няма да има опция да се вършат инспекции за приключване на газ и има заплаха от гърмеж. Кранът се употребявал при профилактика един път годишно.

„ Не са спазени условията на наредбите и следва да има измервателно устройство. Дебитът зависи от това какъв брой ще бъде отворен кранът. Но при едно относително положително отворено състояние – вие от клипа, който сме ви дали, видяхте, че течността излиза с много огромна мощ ", разяснява пред малкия екран Юлиян Марков, зам.-директор на Агенция „ Митници ".

От организацията прецизираха, че няма доказателства кранът да е извеждал количества алкохол, открити на пазара.

Досъдебно произвеждане е формирано по отношение на нерегламентирания кран, от който може да се източва алкохол, сподели шефът на Митница – Бургас Валери Стефанов, представен от БНР.

Докато спиртоварната остава запечатана, не може да работи и заводът за вино – няма място за новите джибри.

„ Ние работим на 24 часов режим, тъй че тези 48 часа през които ние не работим действително могат да нанесат вреди на новата продукция за цяла годишна продукция напред ", разяснява Димитър Ценов, технолог на „ Винпром Карнобат ". Четвърти ден камионите с грозде чакат да бъдат разтоварени.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР