Непроходимият от години участък за пешеходно преминаване по бъдещата екопътека

...
Непроходимият от години участък за пешеходно преминаване по бъдещата екопътека
Коментари Харесай

Възстановяват екопътеката от хижа „Минзухар“ до Лесопарк „Липник“

Непроходимият от години сектор за пешеходно прекосяване по бъдещата екопътека е към този момент наличен

Трескава подготовка върви по възобновяване на екопътеката от хижа „ Минзухар “ до Лесопарк „ Липник “. Дейностите са в осъществяване на план „ Екопътека – аз и ти с грижа към природата “, изпълняван от Спортно туристическо и природо-защитно сдружение „ Академик “.

Целта на плана е образуване на привички за редовно спортуване и туризъм в покрайнините на Русе, образуване на умишлено отношение към околната среда на възпитаници, студенти и всички жители.

Студенти и преподаватели от районно управление (на МВР) „ Ангел Кънчев “, както и ветерани-туристи взеха присъединяване в поредност сложни акции за обезпечаване на проходимостта в региона сред Лесопарк „ Липник “ и хижа „ Минзухар “. Благодарение на усилената им работа, непроходимият от години сектор за пешеходно прекосяване по бъдещата екопътека е към този момент наличен. Маршрутът на екопътеката е трасиран дефинитивно с слагане на краткотрайна маркировка в проблематичните сектори.

Студенти и възпитаници от няколко учебни заведения към този момент са удостоверили присъединяване в дейностите по плана. Това са групи от СУПНЕ „ Фридрих Шилер “ с началник господин Венцислав Колев, ПГСАГ „ Пеньо Пенев “ с началник инж. Цветанка Вълкова, СУ „ Васил Левски “ с началник господин Милен Йорданов, компетентност „ Екология и техника за запазване на околната среда “ в Русенския университет с ръководители доцент доктор Маргаритка Филипова, гл. ас. доктор Пламен Мънев и гл. ас. доктор Николай Ковачев, както и скаутския клуб „ Приста скаут “ с водач Слав Гиндянов. Освен в практическата работа по възобновяване на екопътеката, младежите ще преминат и през удобен курс за придобиване на познания и умения за екомаркировъчна дейност
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР