Непризнатата международна Приднестровска република в Молдова отказва да изпълни резолюцията

...
Непризнатата международна Приднестровска република в Молдова отказва да изпълни резолюцията
Коментари Харесай

Приднестровието отказва да изпълни резолюцията на ООН за извеждане на руските войски

Непризнатата интернационална Приднестровска република в Молдова отхвърля да извърши резолюцията на Организация на обединените нации за извеждане на съветските войски от нейна територия.

От там настояват, че в Приднестровието са ситуирани най-вече съветски миротворци и са срещу признатата в петък резолюция на Общото заседание на Организация на обединените нации за цялостно извеждане на оперативната група съветски военни от Приднестровския район на Молдова.

" Никакви решения за смяна на формата на миротворческата интервенция под егидата на Русия не могат да бъдат признати без да се регистрира мнението на Приденстровието ", се споделя в позицията на Тираспол. От там означават, че " трансформацията на миротворческата задача е допустима единствено след окончателното урегулиране на вазимоотношенията сред Приднестровието и Република Молдова ".

Молдовският министър на външните работи и евроинтеграцията Тудор Уляновски съобщи, че към днешна дата в източния район на страната са ситуирани към 1500-1700 съветски военни, а в село Колбасн са складирани към 21 тона муниции.

Организация на обединените нации одобри на 22 юни резолюция " За цялостно и абсолютно извеждане на задграничните въоръжени сили от територията на Република Молдова ". Молдовските управляващи упорстват за цялостно и абсолютно извеждане на така наречен оперативна група съветски военни, а не на съветските миротворци, които са част от състава на военния комитет на Обединената контролна комисия.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР